Комппютърна автодиагностика за Nissan на място при вас

Автодиагностика за Нисан

Автодиагностика за Нисан

Компютърна автодиагностика на място в гр.София за Nissan

Комппютърна автодиагностика за Nissan на място при вас в гр. София

Поредното предложение на Топ Диагностика е автодиагностика на Нисан. Едноименната японска компания произвежда автомобили, които залагат изключително на компютри и електроника, а това налага специфичен подход към тях. В този ред на мисли, нашата фирма е готова да анализира техническото състояние на колата ви и да отстрани всички грешки.

Ако компютърът на вашето возило не работи правилно, то ние ще открием причината с помощта на диагностичната ни техника, която включва и универсален софтуер за разчитане на живи данни. И, за да бъдем максимално ясни, ще кажем, че действаме бързо и качествено. Ние откриваме всяка пробойна в системата и я отстраняваме за кратко време.

Японските леки или товарни автомобили, са трудни за диагностициране, но не и когато за него работят професионалисти от нашия ранг. Не предлагаме просто поредните тестове в препълнените сервизи, а автодиагностика на място в София, с чиято помощ ще спечелите ценно време и резултатите ще бъдат на високо равнище, така както бихте искали да стане.

Методи за автодиагностика на Nissan

Компютърна диагностика на Нисан на ваш адрес в гр. София

Автодиагностиката на Nissan се извършва чрез специализиран софтуер, който чете живи данни от автомобила и предоставя информацията за модули, горивна система, токове, двигател и други компоненти в табличен и графичен вид. Нашият екип разчита различните сигнали и взима съответните мерки. По всяка вероятност джипа, седана, комбито или товарната кола имат нужда от препрограмиране, отключване или разкодиране на определени модули.

Прочитане на живи данни

Живите данни на превозното средство се отчитат със съдействието на сензорите на автомобила, които показват информацията на нашите сканиращи устройства. Ако въздушната възглавница не работи, светлините не искат да се включат, а алармата отказва, то ние ще се погрижим да вкараме в експлоатация тези елементи чрез изтриване на грешки, програмиране, разкодиране и други действия, за които ще получите информация, след като ни посетите.

Какви софтуери използваме за компютърна автодиагностика на място Нисан

В повечето случаи методите, които използваме за изследване на колите, се касаят до използването на софтуерните продукти Delphi и LAUNCH. Естествено, готови сме да включим в употреба и дилърски софтуер, за да разгадаем откъде идват проблемите на превозните средства. По-важното е, че при всички положения ще постигнем успех с извършените от нас анализи.

Топ Диагностика дава гаранция за всяка от предложените в сайта услуги. Клиентът е преди всичко и затова няма да си позволим лукса да го подведем. Още повече, когато говорим за японски автомобили и автодиагностика на място в София, ще бъдем изчерпателни докрай. За щастие, в наши дни не сме имали рекламации и вярваме, че тази тенденция ще се съхрани.

Вредно ли е да имате много електроника в автомобила?

В зависимост от модела на колата, се определя дали електрониката работи качествено или не. Немалко потребители търсят автодиагностика на Нисан, защото изпитват затруднения с използването на различните модули, които дават чести грешки. От екипа ни зависи да изтрием грешните кодове и да препрограмираме системата, за да работи по подходящия за вас начин.

Проверка на електронните модули и екстри на Nissan

Голяма част от водачите съобщават за проблеми с ABS модула, еърбега, светлините и останалите компоненти. Нищо чудно да се наложи детайлен анализ на компютъра на колата, за да се разбере от какво страда тя. Това обаче не бива да ви притеснява, защото ние сме готови да подложим на тест всички компоненти на вашия Нисан и да илюстрираме състоянието му.

Що се касае до това, дали електрониката е вредна, ще кажем, че в някои случаи тя е много полезна. Не за друго, а защото отделните сензори съобщават за наличието на повреди и аварии, а това ще ви спести пари от закупуване на части и разправии в десетки автосервизи. Вие научавате за неизправностите на Нисан чрез прецизна компютърна автодиагностика на място в София.

Защо да потърсите съдействие от Топ Диагностика?

Топ Диагностика е фирма с богат опит в автодиагностика на японски автомобили и не само. По-важното е, че ние не искаме от клиентите да изразходват времето си, за да ни посещават в сервиза. Предоставяме услугата компютърна автодиагностика на място в София, като за посещението взимаме скромните 10 лева, а диагностичната ни процедура струва само 60 български лева.

Тук в уебсайта topdiagnostika.com ще откриете справки за диагностика и на други марки японски, немски, френски, италиански и прочие превозни средства. На вас оставяме решението дали да се свържете с персонала ни, или ще потърсите друга алтернатива . Пожелаваме ви много успехи!

Може да се свържете с нас на формата за контакти, която ще откриете в уебсайта ни.

Доверете се на професионалистите, когато търсите най-добрите диагностици на марката Нисан, за да може да бъде направена професионална и точна диагностика на вашия автомобил с оригинален уред и програма на дилърско ниво. Доверен сервиз на Нисан за вас от нас!

Грешки, причини и решения на проблеми и подробно описание на всички кодове за грешки на марката Нисан и всички нейни модели

NISSAN Car Fault Codes DTC – Primera, Qashqai, Almera, Juke, Murano, Patrol, X-Trail, Pathfinder, Sunny, Tiida, Teana, AD

Диагностициране и неизправности в двигателя на NISSAN

P0008 Комбинацията 0008 се появява в резултат на удължаване на веригата за синхронизация, което показва нейното износване. Необходимо е да проверите целостта на продукта и ако наистина се разтегне, сменете го.

P0011 Код P0011 или 0011 показва неправилна позиция на разпределителния вал. Причината за проблема може да се крие в датчика, както и в износването на зъбните колела на шайбата. Необходима е визуална диагностика на вала.

P0014 Код P0014 показва ниска ефективност на газоразпределителната система или неизправност на сензора на разпределителния вал. Извършва се детайлна диагностика на контролера.

P0015 Код 0015 показва неправилна позиция на разпределителния вал.

P0016 Комбинацията 0016 се появява в резултат на неправилно съотношение на коляновия и разпределителния вал (ред 1, контролер A).

P0017 Код P 0017 съобщава за неправилно положение на разпределителния и коляновия вал. Ако веригата е опъната, проблемът може да е в нея. Въпреки това, преди всичко се препоръчва да се провери работата на сензора, както и целостта на валовете. Възможна причина може да е износването на предавката.

P0021 Код P0021 или 0021 буквално се превежда като „позиция на разпределителния вал – излишък от време или производителност на системата“. Възможна причина може да е износването на зъбните колела на шайбата. В някои случаи причината е самият сензор.

P0022 Код 0022 буквално означава „Превишаване на времето за забавяне на разпределителния вал (банка 2)“.

P0102 Буквалният превод на грешката е „намалена входна верига за масов или обемен поток“. Необходимо е да се провери подробно работата на двигателя, като се започне от основните сензори.

P0113 При превозни средства от 2014 г. и други години на производство този код означава „верига с висока температура на входящия въздух“

P0118 Код 0118 се появява в резултат на прегряване на двигателя (висока температура на антифриз). Продължителната употреба на автомобил с такъв проблем ще доведе до повреда на силовия агрегат. Ако всъщност двигателят не прегрява, неизправността може да се състои в неизправност на сензора за температура на хладилния агент.

P0171 Ако грешка 0171 или P0171 се запали, това показва, че сместа в цилиндрите на двигателя е твърде бедна.

След правилно диагностициране с оригинален тестер на нисан може да започнете с решаването на проблемите

Ако не сте сигурни, че можете да се справите с проблемите и да разберете точно от къде идват те, не ви съветваме да предприемате сами действия по отстраняването им. Напълно възможно е да увредите скъпи компоненти като дюзи, дросел, дебитомер и още много други елементи.

Възможни причини за проблема:
 • запушени дюзи или горивен филтър (изисква продухване и почистващи елементи);
 • изтичане на въздух (необходимо е да се диагностицират всички тръби и тръбопроводи, отиващи от към всмукателния колектор);
 • повреда на колекторното устройство (необходима е проверка на целостта на възела);
 • засмукване на мястото на монтаж на габарита на единични обороти;
 • неизправност на горивната помпа или нейната неправилна работа.

Признаци, които могат да показват изчерпване на сместа въздух-гориво:

 • прегряване на захранващия блок;
 • горящи пръстени, монтирани на бутала;
 • неизправност на клапана;
 • бързо износване на ауспуха, повреда на изпускателната тръба;
 • висока консумация на двигателна течност и антифриз;
 • намаляване на тягата на двигателя по време на шофиране, спад на мощността.

P0172 Кодове P0172 (0172) за Nissan Пример N12 и други модели съобщават за обогатяване на сместа въздух-гориво.

Решаваме на проблема и основни причини за този проблем:

 • запушен въздушен филтър;
 • неизправност или запушване на горивни инжектори;
 • повреда на регулатора на налягането;
 • неизправност на сензора за въздушен поток.

P0174 Изчерпана смес въздух-гориво в цилиндрите на двигателя.

P0175 Обогатена въздушно-горивна смес в цилиндрите на двигателя.

P0234 Грешка P0234 се появява в резултат на претоварване на захранващия блок. Двигателят на автомобила работи при тежък режим, може да има много причини за неизправност. Необходимо е да се тества напълно двигателят, от измерването на компресията до сензорите и контролния блок.

P0238 Комбинация P0238 означава „Система за усилване на турбокомпресора на високочестотен датчик A“. Необходима е подробна диагностика на устройството.

P0300 Комбинациите от P0300 (0300) се тълкуват буквално като „случайна или многократна повреда в цилиндъра на двигателя.“ Проблемът е прекъсването на запалването. Възможна причина може да е неизправност на соленоида за управление на синхронизацията на всмукателния вал. С помощта на програмата е необходимо да проверите ъгъла на въртене на устройството и да го сравните с нормализираната стойност.

P0301 Микропроцесорен модул е открил прекъсване на запалването в първия цилиндър на двигателя.

P0302 Неизправност във втория цилиндър на силовия агрегат. Необходима е диагностика на компресията и самото устройство.

P0304 Код 0304 показва неизправност в четвъртия цилиндър на двигателя

P0350 Код P0 350 (0350) показва неизправност на първичната или вторичната верига, през която е свързана бобината на запалването. Трябва да проверите кабелите, свързани към устройството, като проблемът може да е окисляване или повреда на контактите.

Симптоми:

 • нестабилен двигател на празен ход (троит мотор);
 • спонтанно спиране на силовия агрегат на светофари или в задръствания;
 • затруднено стартиране на двигателя.

P0380 Код 0380 показва неизправност на нагревателя на подгревната свещ. Необходимо е да се провери работата на всеки елемент, включително неговите проводници.

P0400 Грешка поради неизправност в системата за рециркулация на отработените газове. Това устройство е отговорно за предотвратяване на замърсяването на околната среда, така че можете да го изключите, ако е необходимо. Но преди всичко е необходимо да се извърши диагностика на всички възли и разклонителни тръби на системата за липса на херметичност, за почистване на линиите и филтрите.

P0420 Грешка в работата на каталитичната система. На практика кодът P0420 или 0420 обикновено показва неизправност на сензора за кислород, монтиран под или над катализатора. Възможна причина може да бъде повреда на самия контролер, както и лошият му контакт с мрежата. Понякога проблемът е окисляването на контактите на регулатора.

P0488 Код P0488 показва повреда в EGR клапана.

P0505 0505 – неизправност на системата за управление на празен ход.

P0745 Код 0745 показва неизправност в соленоида за управление на налягането.

P0746 Повреда на соленоида за налягане. Ако има грешки P0746 или 0746, проблемът може да е задръстване на устройството.

P0868 Комбинация 0868 съобщава за ниско налягане на маслото във вторичната верига. Причината за проблема е заседнал редуцир на налягането на помпата. Трябва да диагностицирате устройството и да го смените, ако е необходимо.

P0965 Неизправност на соленоид B, грешка показва повреда в електрическата верига.

P1021 Код 1021 показва проблеми в работата на турбината на двигателя. В някои случаи захранващият блок няма да стартира. Необходимо е да проверите работата на устройството и да се уверите в неговата цялост.

P1154 Код 1154 показва повторно обогатена смес във втория цилиндър на двигателя

P1206 Неизправност на помпата за високо налягане. Необходимо е да се провери работата на устройството и всички контакти, свързани с него.

P1212 Код 1212 също показва проблеми с работата на дроселната клапа. Диагностицирайте сензора за положение. Първо се проверява амортисьорът – механизмът може да е заседнал в отворено или затворено положение.

P1220 Код P1220 показва неизправност на системата за управление на дросела.

P1225 P1225 показва неизправност на дроселната клапа. Имате нужда от диагностика на всички компоненти на системата.

P1272 Код 1272 показва неизправност в цилиндъра. На първо място е необходимо да се диагностицира сензорът за кислород.

Код P1276 показва нарушения при образуването на сместа въздух-гориво.

Действия, които трябва да се предприемат за разрешаване на проблема:

 • Проверете горивната помпа, по-специално филтъра.
 • Диагностика и почистване на дюзи, ако е необходимо. Може би причината за проблема е нарушение на херметичността на устройствата.
 • Проверете сензора за налягане на горивото.

P1277 Цилиндър номер 7 е в отворено положение.

P1320 Комбинацията от P1320 показва липсата на сигнал за запалване („основен сигнал за запалване“). За да откриете причината за появата на код 1320, първо трябва да проверите работата на запалителните свещи и разпределителната уредба. Също така ключалката за запалване подлежи на диагностика, по-специално нейната контактна зона и „ларвата“. Причината за неизправността може да бъде износването на високоволтовите проводници или лошия им контакт с разпределителя.

P1525 Код P1525 обикновено показва неизправност на филтъра за твърди частици. Необходимо е да се провери работата на филтриращото устройство. Почистването му едва ли ще реши проблема, така че частта ще трябва да бъде сменена.

P1585 Неизправност на дросела на контролния модул.