Чип тунинг на автомобили

Чип тунинг на автомобили

При производството на голяма част от автомобилите, производителите са принудени да се съобразяват със законовите изисквания на конкретната държава. Именно поради тази причина мощността на двигателя е редуцирана до определено ниво ↘️.

Наред с това, климатичните условия, качеството на горивото и цените на авточастите в различните държави, са факти, които също не бива да се подценяват. Фабричните настройки на автомобила трябва да са такива, че да отговарят на всички възможни условия във всяка една от държавите.

Понякога обаче собствениците на автомобили са „фенове“ на по-високите скорости. Те могат да ги развият само чрез оптимизиране на софтуера и увеличаване на мощността.

А именно това представлява чип тунингът – промяна в мощността чрез промяна в алгоритъма на работа на двигателя.

Тоест трябва да се променят параметрите на управляващия софтуер или казано по-просто, трябва да се промени начина на работа на „компютъра на колата“(ЕКУ-то). Вследствие на това мощността на мотора значително се повишава ⬆️ , като това става при по-нисък⛽ разход на гориво.

Чип тунингът дава възможност и за премахване на някои ограничения, които при производството са били наложени от производителя. Те са електронното ограничение на скоростта, ограничаването на максималните обороти, премахването на филтъра за твърди частици и други. Тоест чрез него се постига допълнително настройване на компютъра с помощта на оптимизиране на управляващата програма.

Колко ще ви струва чип тунингът на вашия автомобил

Макар и принципът на работа на всички двигатели да е сходен, алгоритъмът, който е използван за настройване на компютъра, не е задължително да е еднакъв. Различните производители използват различен софтуер, а това налага и разлика в цената при чип тунинга на отделните марки автомобили.

В случай, че и вие обмисляте да направите чип тунинг (ремап) и да повишите мощността на вашия автомобил, свържете се с екипа ни.

Той се състой от опитни специалисти, които в съответствие с неговата марка, ще ви запознаят и с цената за тунинг преработката на вашият автомобил. И не само – ще разберете и кои са начините, чрез които се извършва то и кой от тях е най-препоръчвания от автомобилните експерти на Топ диагностика.

Няколко са вариантите за смяна на оригиналния софтуер с тунингован, а именно:

  • Смяна или презаписване на чиповете – обикновено се използва при автомобили, произведени преди 2000 година. При него се прибягва до промяна на носителя, върху който се записва новия софтуер;
  • BDM – подходящ е за тунинговане на компютрите на някои автомобили, произведени след 2002 година. Подходящ е при някои определени компютри, при които, за да може коректно да се направи клониране, се използва цялата информация от компютъра;
  • OBD – това е и най-често използваният метод при автомобилите, произведени след 2000 година. При него четенето и записването на софтуера се осъществява през буксата за диагностика;
  • Service Mode – подобен е на BDM метода, но е много по-усъвършенстван, за да стане четенето и презаписването на софтуера по-бързо и по-ефективно.
  • Bench mode ние най-често използваме този протокол и начин за ремап на автомобили защото е най-безопасен и не се отваря компютъра на автомобил.

Кой от методите ще бъде използван и какво ще ви струва това, зависи от марката и годината на производство на вашия автомобил. Свързвайки се с най-добрите в сферата на чип тунинга, вие ще добиете пълна представа какво е възможно да се направи, за да се повиши изкуствено мощността на двигателя и да се намали разхода на гориво.

Нашите инженери предлагат най-добрите решения за чип тунинг на всеки автомобил

Тъй като компютърът на автомобила е сложна система, най-добре е винаги да се доверявате на най-добрите специалисти за извършването на дейности, каквато е чип тунингът.

В Топ диагностика ще откриете най-добрите експерти, които ще ви предложат най-удачния за вашия автомобил метод на тунинговане на достъпна цена. Тъй като се налага преработка на файловете, ние можем да се похвалим, че за извършването на тази дейност си партнираме с едни от най-опитните инженери в Германия и с редица известни тунинг студия като Amg, Acschmitzer, Mpower, а това ни дава увереността да предоставим на клиентите си гаранция, че манипулацията е извършена перфектно.

Независимо от марката и модела на вашия автомобил, ние от Топ диагностика ви предлагаме висококачествен чип тунинг, след който несъмнено веднага ще усетите каква е разликата преди и след.

Извършване на чип тунинг без пушек

Когато компютърът на автомобила не е препрограмиран правилно, може впоследствие да доведе до редица неприятни последици. Най-първата от тях, с която може веднага да се сблъскате, е прекаленото пушене по време на движение.

За да сте сигурни, че това няма да ви се случи, се доверете на едни от водещите в бранша, каквито сме ние от Топ диагностика. Съвместната ни работа с немските инженери и висококачествената апаратура, която използваме, ни позволяват да извършим тунинговането абсолютно прецизно и да дадем гаранция на всеки наш клиент.

Увеличаване на мощността след Chip Tuning

Промяната в алгоритъма на работа на двигателя, се прави именно по тази причина – да се повиши неговата мощност. След качествен ремап точно това би трябвало да се случи и още при първото каране на автомобила би трябвало да го усетите. Двигателят ще бъде много по-мощен след преработката на компютърните файлове.

Намаляване на разхода на гориво след ремап (чип тунинг)

По-лесно работещият и по-мощен двигател несъмнено ще доведе до спад в разхода на гориво. Това трябва да очаква всеки наш клиент, решил да ни се довери, защото знаем колко прецизни са немците и колко прецизно ще извършат преработката на компютърните файлове. И със сигурност, макар и не веднага, вие самите ще установите, че автомобилът ви е започнал да изразходва поне 1-1,5 литра по-малко гориво на 100 км.

Защо да се доверите на Топ диагностика

Ние от Топ диагностика винаги сме смятали, че клиентите са нашия най-ценен актив. Затова винаги се стремим да им предложим най-доброто на най-добрата цена, за да бъдат удовлетворени напълно от услугите ни. За да постигнем тяхната удовлетвореност, разчитаме на:

  • висококачествената апаратура, която използваме за диагностика на автомобилите и за отстраняване на констатираните по тях проблеми;
  • партнираме си с едни от най-квалифицираните немски инженери и известни тунинг студия, които ни съдействат при преработка на компютърните файлове;
  • всичко изброено до тук, ни дава увереността да гарантираме за всяка извършена от нас услуга, защото сме повече от сигурни, че сме свършили работата си перфектно;
  • и на последно, но не и по важност място – това са нашите цени, които са водещ фактор при избора на автосервиз. Те са напълно достъпни и отговарят на високото качество, което ще получите.