компютърна автодиагностика в ж.к Дружба

Компютърна автодиагностика в Дружба

Компютърна автодиагностика в Дружба

Компютърната автомобилна диагностика е услуга, която става все по-търсена и затова може да бъде направена на адрес в ж.к Дружба, посочен от клиента. Нужно е само да се обадите, да кажете за каква марка и модел кола става на въпрос, къде се намирате и кога ви е удобно да бъдете посетени от мобилен екип, за да бъде диагностицирана вашата кола с професионални уреди и скенери!

компютърна автодиагностика на място в ж.к Дружба гр. София

Компютърната диагностика на автомобила обикновено включва използването на диагностична апаратура, която се свързва с електронната система на автомобила. Ето няколко общи стъпки при провеждането на компютърна авто диагностика от нас:

Свързване на Диагностичната Апаратура:

  • Специалистът свързва диагностичната апаратура към порт за диагностика на автомобила. Обикновено този порт се намира под таблото на шофьорската страна и е стандартизиран като 16 пинов OBD-II порт (On-Board Diagnostics).

Идентификация на Автомобила:

  • Диагностичната апаратура идентифицира автомобила и влиза в комуникация с електронните системи.

Четене на Кодове за Грешки:

  • Специалистът чете грешките от електронната система на автомобила. Това могат да бъдат кодове за грешки, които показват проблеми в различни части на автомобила.

Използване на Живи Данни:

  • Диагностичната апаратура може да предостави живи данни от сензорите и компонентите на автомобила по време на работа. Това помага при анализа на реалната работа на системите.

Изпълнение на Тестове и Регенерации:

  • Някои диагностични апарати позволяват на специалиста да изпълни различни тестове и процедури, включително регенерация на дпф филтъра (DPF) или други подобни процеси.

Изтриване на Кодове за Грешки (ако е необходимо):

  • След като проблемите бъдат разбрани и решени, ние ще изтрием кодовете за грешки от системата на автомобила.

Интерпретация на Резултатите:

  • Ние ще анализираме данните и резултатите от диагностиката, определяме причините за проблемите и предлагаме необходимите ремонти и/или поддръжка.

Тези стъпки са общи и могат да варират в зависимост от модела на автомобила и диагностичната апаратура, използвана от нашият екип. Нашият съвет към вас е да се доверявате само на доказани специалисти с професионална техника и дългогодишен опит в диагностициране на автомобилна техника каквито сме ние от Топ диагностика.

Софтуерно премахване на ДПФ на място в ж.к. Дружба

Всички шофьори трябва да знаят целта на дпф/фап филтъра (DPF), а именно, че той служи за намаляване на вредните емисии от изгорелите газове и най-често се среща при дизеловите автомобили. Защо обаче трябва да бъде премахнат дпф филтъра, задължително ли е и може ли да се махне в ж.к Дружба? Мнозина ще ви кажат, че премахването ще увреди автомобила или ще наруши еко нормите. Тези твърдения изобщо не са верни. Ние сме доказали това с хилядите автомобили зад гърба си който запазват изцяло своята екология и нямат никакъв пушек и димност. Когато софтуера е направен по правилния начин от автомобилен инженер няма никаква опасност за вашият автомобил. Софтуерното премахване на дпф/фап филтър ще намали разхода ви на гориво както и ще повиши мощността му.

премахване на дпф дружба

Софтуерно Премахване на ЕГР клапан на място в Дружба

Механичното и софтуерно премахване на ЕГР се налага при проблем с функционирането на самата система за рециркулация на отработените газове. Ако при проблем не се премахне, то колата ви може да влезе в авариен режим и оттам да се обърка работата на турбокомпресора, да започне образуването на нагар по смукателния колектор и клапани. Предимствата от премахването са повишената производителност, намалената консумация на масло, по-малко сервизни посещения и др.

премахване на ЕГР в Дружба

Премахване на адблу на място в Дружба

Адблу системата е относително сложна за разбиране от повечето шофьори система с множество сензори, модули и помпи. Поддръжката на тази система трябва да става навременно и без да бъдат пестени средства, защото на по-късен етап може да има проблеми. Премахването на Адблу в ж.к Дружба, а и не само там, обикновено се прави чрез препрограмиране на системата за управление на двигателя, но в някои случаи може да се наложи и малък електронен блок, който да стабилизира нещата.