Автодиагностика за Мазда и Инфинити

Автодиагностика за Мазда и Инфинити

Компютърна автомобилна диагностика на Мазда в гр. София на ваш адрес!

Ние от Топ Диагностика представяме нашите възможности за автомобилна компютърна диагностика на Мазда в град София на ваш адрес и време, което е удобно за вас. Работата ни включва извличане и разчитане на живи данни от автомобила, за да проверим дали всички системи функционират нормално. Ако намерим грешни кодове, то ние ще действаме бързо, за да ги отстраним и в същото време да върнем нормалните функции на контролните модули.

Правим тестове на бензинови и дизелови уредби, както и на електрическата система на превозното средство. Всички грешки и аварии в компютъра биват отстранявани от екипа ни. За да получите качествена услуга, без да губите от времето си, предоставяме чудесната възможност за автодиагностика на място в София. Идваме и стартираме работа незабавно.

Защо да изберете Топ диагностика?

Някои сервизи не се справят с компютърна автодиагностика на Mazda, защото не притежават необходимите сканиращи устройства и правилния софтуер. Ние работим с универсална и скъпа апаратура, на която може да се доверите. Диагностицираме всички модели Мазда, които се контролират от компютър. Грижим се отделните модули за чистачки, волан, заключване, светлини и т.н. да работят безпроблемно. За целта извършваме кодиране, програмиране, ъпдейти и други.

Компютърна диагностика на мазда на място в София

Важни неща, които трябва да обясните, когато ни се обадите

От вас се изисква да се свържете с нас и да посочите точен адрес, на който да дойдем. С нас ние взимаме сканираща техника и лаптоп с подходящия софтуер за анализи на автомобили. За персонала ни е от изключително голяма важност да се уточни техническото състояние на возилото. Всеки един гаф в системата ще бъде отбелязан на нашия компютърен монитор.

Разбира се, тук в сайта topdiagnostika.com, ще откриете и още предложения за автодиагностика на японски и други леки и товарни автомобили, както и на джипове. Имаме дълъг опит в диагностицирането на превозни средства, и ще ви го демонстрираме, ако ни дадете шанс. Това, което можем да предложим е безупречна работа, достъпни цени и пълна гаранция.

Автодиагностика на Инфинити

Собствениците на Infiniti също имат повод за спокойствие, тъй като Топ Диагностика предлага тестове и на тази марка автомобили. Главната идея е да прочетем правилно живите данни от сензорите на колата, а след това да ги обработим и анализираме. Ние сме запознати с всички кодове за грешки и знаем как да се справим с тях. Това, разбира се, е и нашата главна задача.

Компютърна автодиагностика на място за Инфинити infinity

Извършвайки автодиагностика на място в София, предлагаме цялостно сканиране на системите и компонентите в превозното средство. Работим с програми като дилърски кабели и софтуер, както и Bosch KTS, Delphi и Launch, които показват най-точно какво е състоянието на возилото. Най-хубавото е, че софтуерът ни работи бързо и няма да ви отнемем много от ценното време. Това е и една от топ причините все повече хора да ни викат на техните адреси, за да диагностицираме различните проблеми.

Освен, че правим автодиагностика на Infiniti с цел да премахнем евентуалните грешки, извършваме и оглед на кола преди покупка. С други думи, ако ви предстои да закупите автомобил от тази марка, то ние ще го подложим на пълен тест, за да разберете дали возилото си заслужава инвестицията, или ще е по-добре да се насочите към друг вариант.

Имаме солиден опит в програмирането, подновяването, разкодирането и работата с контролни модули, така че няма от какво да се притеснявате. Още повече, че софтуерът, с който работим, е доказал класата си през годините и това не е тайна за специалистите в тази област.

За да заявите автодиагностика на Инфинити, е достатъчно да използвате контактната форма в сайта ни. Там ще намерите нашите телефони и адреси, а освен това разполагате и с опция за изпращане на електронна поща. Ние от topdiagnostika.com ще отговорим любезно на всеки ваш въпрос.

Автодиагностика на Мазда и Инфинити – цени

Цената за еднократна автодиагностика на Мазда или Инфинити е 60 лева. В нея влиза тестване на контролни модули, анализ на двигател, проверка на бензинова и електрическа система или други компоненти от автомобила. Тази цена е фиксирана и не се дължат никакви скрити такси.

Ако желаете да извършим автодиагностика на място в София към цената от 60 лева, се прибавят още десет лева за посещение. Общата цена в този случай става 70 лева и отново влизат по-горе изброените услуги. Тук е важно да запомните, че извършваме диагностика на място само за района на София. Допълнителна информация за поръчки и обслужване ще дадем, след като влезем във връзка с вас, потребителите. Очакваме да ни се обадите.

Списък с кодове за грешки на всички модели Мазда

DTC Error Mazda 2 3 6 x cx

DTC кодове за неизправности на автомобили MAZDA
Кодове за неизправности на автомобили MAZDA DTC – CX-5, CX-7, 3, 5, 6, 323, 626, RX-8, Demio, Familia, Bongo Friendee, MPV, Tribute, Premacy, Xedos.

P0093 Сериозен теч в горивната система, възможни причини за проблема:

повреда или неправилни данни, идващи от контролера за налягане на горивото;

механична повреда на системата, липса на плътност;

повреда на проводници или кабелен конектор.

За да идентифицирате проблема, трябва:

 • да проверите всички тези елементи;
 • да се уверите, че горивото е източено във връщащата линия;
 • да проверите за евентуални течове на гориво, както и горивната помпа (може да е запушена).

P1000 Този DTC показва, че тестването на OBD2 диагностичния интерфейс не е завършено. Ако проблемът се дължи на действия на потребителя (стартиране на двигателя, изключване на програмата или диагностичния скенер), тогава процесът на тестване трябва да се повтори. В противен случай, е необходима проверка на софтуерния компонент на контролния блок.

MAZDA Изпускателна система DTC

P0401 Регистрирана ниска ефективност по време на работа на системата за рециркулация на отработените газове. Ако възникне грешка P0401, е необходимо да се тества работата на контролния модул, както и целостта на всички линии за износване и изтичане в резултат на механични повреди.

P1402 Неизправности в системата за рециркулация на отработените газове. Бордовият компютър съобщава за запушена плоча на дюзата. Проблемът трябва да се търси в отвора за калибриране.

P1403 Блокът за управление съобщава за неправилно свързване на тръбите и линиите на системата за рециркулация на отработените газове. Поради това показанията от главния сензор не съответстват на нормализираните параметри.

P1405 Отново грешка, свързана с работата на системата за рециркулация на отработените газове. Бордовият компютър съобщава, че маркучът за подаване на газ към входа на клапана е запушен или липсва, т.е. необходимо е да проверите цялостта на тръбата и да се уверите, че скобата е затегната правилно.

MAZDA Грешки в системата за контрол на горивните пари

P0440 Бордовият компютър е открил неизправност в системата за управление за улавяне на горивни пари. Видът на проблема не е посочен, следователно е необходимо да се проверят всички компоненти на системата на свой ред.

P0441 Блокът за управление е регистрирал нискокачествено прочистване на системата за възстановяване на парите

P0442 Малък теч от системата. Изисква се да се проверят всички магистрали, както и точките им на свързване за течове. Причината може да е отслабването на скобите на дюзите.

P0443 Код P0443 (0443) се появява, когато има неизправност в работата на контролната линия на продухващия клапан за системата за възстановяване на парите.

P0444 Бордовият компютър е открил неизправност в продухващия клапан. Устройството е блокирано в отворено положение.

P0446 Неизправности в работата на механизма за управление на въздушния клапан на системата за възстановяване на парите.

P0450 Неизправности в работата на контролера за налягане на парите на горивото.

P0451 Импулсът, получен от бордовия компютър от системния сензор, е извън обхвата на допустимите характеристики.

P0454 Прекъснат сигнал, който не съответства на допустимите параметри, се подава от регулатора на налягането на горивните пари.

P0455 Открит е сериозен теч в системата за възстановяване на горивните пари, което може да се дължи на механична повреда.

Неизправности в двигателя на MAZDA

P0011 Код P0011 съобщава за неправилно положение на разпределителния вал. За отстраняване на проблема се извършват следните действия:

Извършете електрическа диагностика на фазовия контролер. Потребителят трябва да се увери, че няма следи от окисление върху контактните елементи, както и че е запазена целостта на проводниците.

Визуално проверете фазовия контролер. По корпуса на устройството не трябва да има следи от пукнатини и замърсяване със сажди. Такива проблеми обикновено възникват при ненавременна подмяна на моторната течност.

Диагностицирайте времето на VVT клапана с мултиметър, настроен на режим на работа на омметър. Необходимо е да се провери нивото на съпротивление, което трябва да бъде около 6,5-7,5 ома. Трябва също да приложите 12-волтово напрежение към вентила, когато контролерът е демонтиран, за да сте сигурни, че прътът се движи.

Извършете визуална проверка на разпределителния вал за дефекти.

P0012 Грешка P0012 (0012) на Mazda CX, GF. 323F и други версии буквално означава „десинхронизация на разпределителния вал“.

Елементи, които трябва да бъдат проверени, за да се отстрани грешката на автомобили 1999, 2005, 2008 и други години на освобождаване:

 • разпределителни валове за цялост;
 • колянов вал за евентуална повреда на ролката;
 • работа на OCV клапан;
 • контролерът на разпределителния вал (трябва да се уверите, че сензорите работят, проверете контактите им и също така позвънете на окабеляването).

P0101 Повишен сигнал от контролера на масовия въздушен поток, като възможните причини за това могат да са:

грешки при образуването на сместа въздух-гориво;

неизправност на един от компонентите на системата за запалване;

повреда на проводници с високо напрежение;

запушен разходомер.

P0171 Код P0171 се появява при бедна („бедна“) смес въздух-гориво. Причината за проблема може да е изтичане на въздух.

P0172 Блокът за управление регистрира повторното обогатяване на сместа въздух-гориво в цилиндрите на силовия агрегат.

Възможни причини, поради които може да се появи тази грешка:

 • Запушено устройство за въздушен филтър. Този елемент трябва да бъде сменен, за да се отстрани причината.
 • Неизправност на горивната помпа, която създава твърде високо ниво на налягане в горивната система. Сензорът за налягане на горивото може да не работи. Неизправност на инжектора. За диагностика на тези компоненти ще е необходим тест със стенд.
 • Неизправности в работата на регулаторите за въздушно налягане и масов дебит.

Ако сместа наистина е повторно обогатена и тази грешка не е случайна, тогава проблемът ще се прояви със следните симптоми:

 • появата на звук от детонация в изпускателната тръба и деформация на ауспуха, възможна е повреда на катализаторното устройство;
 • образуване на маслена утайка по изпускателната тръба, появила се в резултат на неизгоряло гориво;
 • появата на черен дим от ауспуха;
 • намаляване на динамиката на движение, поява на повреди при работа при по-високи или по-ниски скорости.

P0300 Код P0300 се появява в случай на случайно или многократно прекъсване на запалването в работата на системата за запалване при запалване на горима смес. Необходима е диагностика на всички компоненти на възела, започвайки от свещите и завършвайки с контролния блок.

P0301 Записано прекъсване на запалването в първия цилиндър на двигателя.

Възможни причини за проблема:

 • механична повреда в работата на силовия агрегат – необходимо е да се тества нивото на компресия на цилиндрите;
 • повреда на свещи, образуване на сажди върху тях, повреда на елементи;
 • кабелите за високо напрежение са дефектни;
 • повреда или неизправност на бобините за запалване;
 • неизправности на дюзите;
 • изтичане на въздух;
 • проблеми в работата на микропроцесорното устройство.

P0302 Код на грешка P0302 се появява, когато се открият прекъсвания на запалването във втория цилиндър на двигателя.

P0303 Кодове за грешка P0303 или 0303 се появяват с прекъсване на запалването, регистрирано в третия цилиндър на силовия агрегат.

P0304 Бордовият компютър показва прекъсване на запалването, записано в четвъртия цилиндър на двигателя.

P0420 Кодове P0420 или 0420 са свързани с ниска ефективност на функционирането на каталитична система B1.

P1512 Проблем в системата за управление на всмукателния колектор. Грешка показва залепване на първата банка в затворено положение.

P1518 Неизправност в работата на електромагнитния клапан на системата за измерване на геометрията на всмукателния колектор. Проблемът е отстранен в първата банка на захранващия блок, клапанът замръзва в отворено положение. Механичната неизправност на устройството се елиминира чрез подмяна на регулатора.

P1195 Неизправност на соленоида, необходима е визуална проверка на устройството. Този проблем не засяга работата на двигателя, но може да съобщи за излишни течове на въздух.

P1522 Неизправност на VRIS соленоидите. Потребителят трябва да тества функционирането на два клапана, разположени зад всмукателния колектор. Тръбите също трябва да се проверят за целостта и липсата на плътност.

P2004 Бордовият компютър съобщава, че всмукателните клапи, разположени в първия ред цилиндри, не се затварят. Препоръчително е да тествате работата на регулатора на позицията на устройството.

P2006 Код P2006 се появява, когато вихровият клапан на дросела не работи, това устройство е под байпасния регулатор. Елементът може да остане в затворено или отворено положение в резултат на неизправност на пружинния елемент.

P2088 Комбинации от P2088 или 2088 са свързани с неизправност в задвижващия блок A на системата за синхронизация на клапаните. Блокът за управление на двигателя получава твърде слаб сигнал. Потребителят трябва да диагностицира времето на клапана и ако е необходимо, устройството се почиства с карбоклайнер. Ако пробегът на автомобила е повече от 150 хиляди км, е възможно да се разтегне веригата за синхронизация. Ако е сериозно износен, трябва да се смени.

P2096 Комбинацията от P2096 (2096) на Mazda CX7 и други версии е свързана с получаването на информация за изчерпването на сместа въздух-гориво към контролния блок. Данните се доставят от контролери за кислород, инсталирани след катализаторното устройство. Този код показва, че в отработените газове са регистрирани липса на гориво и излишък на кислород.

Възможни причини за проблема:

 • появата на пукнатини и други механични повреди в изпускателния колектор;
 • повреда или износване на уплътнения или о-пръстени;
 • замърсяване или повреда на дюзата;
 • повреда или неизправност на горивните помпи;
 • повреда на сензора за налягане на горивото;
 • запушени филтърни елементи.

P2101 Неизправност на дросела. Този проблем може да повлияе на качеството на захранващия блок и образуването на сместа въздух-гориво. Необходимо е да проверите монтажа, както и целостта на веригата за управление на задвижващия механизъм.

P2177 Код за грешка, който показва изчерпване на сместа въздух-гориво.

Ако проблемът не е сензорът за скорост на празен ход, тогава причините за неизправността ще бъдат както следва:

 • повреда или запушване на разходомера;
 • неизправност в EGR клапана (устройството е проектирано да връща определено количество отработени газове в цилиндъра);
 • неизправности на всмукателната система или регулатора на положението на дроселната клапа;
 • повреда или неизправност на регулатора на абсолютното налягане, разположен във всмукателния колектор (устройството е предназначено да определя плътността на въздушния поток и образуването на горима смес);
 • неправилна маркировка на шахтите на газоразпределителната система;
 • неизправност на контролера за кислород;
 • запушени или повредени дюзи;
 • повреда на горивната помпа, неправилно налягане на рампата, липса на плътност.

Ако грешката не е случайна, тя е придружена от следните симптоми:

 • затруднено стартиране на двигателя;
 • в началото на движението силовият агрегат спира;
 • двигателят работи на празен ход, последният плава и произволно се увеличава нагоре или надолу;
 • ICE с ниска мощност;
 • когато натиснете газта, двигателят практически не реагира;
 • треперене по време на шофиране.

P2178 Код 2178 е резултат от грешка в системата за регулиране на състава на сместа въздух-гориво. Необходимо е да се провери работата на всички сензори, включително контролери за кислород и масов въздушен поток.

P2187 Код на грешка P2187 показва изчерпване на сместа въздух-гориво. Такъв проблем е придружен от намаляване на мощността на двигателя и влошаване на динамиката на автомобила по време на движение.