Махане на дпф хонда 2.2 дизел

Софтуерно премахване на Дпф и Егр на Хонда

Софтуерно премахване на Дпф и Егр на Хонда

Дизеловите Хонди са прекрасни автомобили предлагащи бързина и икономия. Най-често се откриват с двигател: 2.2 i-DTEC.

За съжаление обаче и той е засегнат от повсеместните проблеми с DPF филтъра при съвременните дизелови автомобили.

След дългогодишни проучвания върху технологията и системата на Хонда. Екипът ни има удоволствието да ви представим напълно персонализирана и съобразена с нуждите услуга за отстраняване на дпф.

Софтуерно махане на дпф Хонда

Нека разгледаме моделите на Хонда: Сивик, Акорд, Фрв и Црв

Филтърът за твърди частици е с големи размери и е разположен непосредствено след турбокомпресора в предната част на двигателя.
Филтърът за твърди частици за дизелови двигатели на Хонда акорд е голям и подходящо разположен непосредствено след турбокомпресора. Може да го намерите в предната част на двигателя.

Филтърът за твърди частици при дизелови двигатели на Хонда сивик е с големи размери. Той е разположен непосредствено след турбокомпресора. Може да го откриете в предната част на двигателя. Той е разположен в топлинен щит, изработен от калай.

Конструкцията му е принципно ефективна, като се има предвид пряката му връзка с турбокомпресора. Това го прави подложен на максимална температура.

Всички съвременни дизелови автомобили с високи екологични норми са така проектирани, че не обичат прекомерното градско шофиране. Точно затова и имат проблеми с неправилните регенерации и честите проблеми с филтъра за твърди частици. Пропорционалното шофиране трябва да бъде 70% извън градско шофиране към 30 % градско.

Регенериране на Филтър за твърди частици при Хонда Акорд, Сивик, Црв и фрв

След като системата DPF на Honda открие запушване, автомобилът ще се нуждае от регенериране. Това може да се постигне по два начина: регенериране по време на шофиране по магистрала или
принудителна регенерация която можем ние от Топ диагностика да я направим с професионална апаратура за целта.
След като регенерирането завърши и е успешно, ще можете да нулирате индикаторната лампа на дпф. В повечето случай това се случв автоматично. Ако продължите да шофирате по същия начин, проблемът ще се запази. Помислете добре дали си заслужава да давате постоянно пари за принудителни регенерации ако не смените стила си на шофиране. Другия вариант е да потърсите алтернативен вариант подходящ за вас.

Например, можете да изберете модел без DPF или да изберете професионална услуга за софтуерно премахване на дпф.

Вреди ли принудителната регенерация на автомобила?

Всяко принудително регенериране, което извършвате, уврежда частите на филтъра за твърди частици. Това не позволяват самопочистване, като влошава способността му да извършва чести регенерирания и ускорява запушването с всеки следващ процес.

Освен това извършването на принудителни регенерации натоварва значително инжекторите. Това е така защото те трябва да разпръскват дизелово гориво след цикъла под високо налягане за продължителни периоди от време. Това повишава температурата на отработените газове за успешна регенерация на дпф-а.

Проблеми с блокиран дпф на Honda Accord Civic Frv CR-V- 2.2i-DTEC

Ето как изглежда грешката на таблото за проблем с вашият дпф:

Това е индикация за проблем с дпф-а. Най-често когато вече не може сам да изпадне в регенерация. Тогава е нужно или да се премахне или да се направи принудителна регенерация

Ние разбираме, че за собствениците на Хонда и модели:

  • Акрод
  • Сивик
  • Фр-в
  • Црв

2.2 дизелов дви1гател блокиралите дпф филтри могат да бъдат сериозен проблем. Горещо препоръчваме да изберете пълно отстраняване на системата Дпф във вашият автомобил. При положение, че принудителната регенерация струва между 100-160 лева. Няма гаранции, че проблемът ще бъде решен, а ние сме сигурни, че той ще продължи или ще се повтори отново. Важно е да се отбележи, че филтъра за твърди частици е обслужван компонент. Той в крайна сметка ще се нуждае от подмяна или отстраняване. Смяната на филтъра за твърди частици на Хонда 2.2 i-DTEC може да достигне до 3000 лева+ ДДС (+труд).

Вместо това ние представяме напълно персонализирано и индивидуално решение за отстраняване на филтъра за твърди частици на дизеловия двигател. Още по-хубавото е , че това ще е на около10-15 % от себестойността на самия филтър.

Нашият метод за отстраняване на дпф в няколко стъпки е следният:

  • Нашият екип от инженери ще махне кодовете за грешки и ще нулира ЕКУ (компютъра на автомобила). Така ще се изключи индикатора за грешки на двигателя (чека) и дпф-а.
  • Топ диагностика ще направи цялостна преработка на софтуера на вашата Хонда с 100 % работещо решение. Отлично оптимизирано и персонално за вашият автомобил. Така, че освен премахването на филтъра за твърди частици ще остане и екологията на автомобила. Ние гарантираме за 100 % отлични показатели и без пушек!
  • Много е важно това да се изпълни само и единствено от хора с голям опит в преработката на файлове. Защото само тогава може да сте сигурни, че вашият автомобил няма да започне да създава в последствие проблеми с компютъра на автомобила.
  • След като сме направили всички настройки по компютъра и горивната карта на ЕКУ-то ще направим тест драйв. По този начин ще проверим как се държи автомобила в движение и как са всичките му параметри. Следим постоянно показателите на дюзи, турбина, горивна помпа и всички други параметри важни за прецизната работа на автомобила.

Ето защо е толкова важно да НЕ използвате програми и готови решения за спиране на дпф-а

Определени низове от данни за дпф-а са свързани с други сензори. Включително сензори EGT (сензори за температурата на отработените газове), клапан EGR (рециркулация на отработените газове), ламбда/о2/кислороден сензор и други. Автоматизираният софтуер ще се опита да премахне всички низове от данни. Което потенциално може да доведе до повреда на данните чрез неволно изтриване на частични низове от данни, свързани със сензорите. Още по-лошо е че, може да не се забележи веднага след отстраняването на дпф-а.

Всъщност потенциалните проблеми могат да останат незабелязани на разстояние до 400 километра. Докато електронният блок за управление (ЕКУ) регистрира постоянен код за неизправност и влезе в режим SAFE MODE (Limp Home Mode).

Ние предлагаме отстраняване на DPF със 100% успеваемост. Пълна софтуерна гаранция и гарантирано преминаване на технически прегледи по всички Европейски и Български изисквания. Благодарение на нашата услуга за намаляване на пушека. За повече информация вижте нашата статия за коригиране на пушека.

Нашето отстраняване на дпф не води до нарушаване на екологията на автомобила. Също така няма да ви попречи да преминавате тестовете при годишен технически преглед това е гарантирано.

Освен това автомобилът няма да покаже никакви съобщения за грешки или да влезе в авариен режим. Никога няма да получите съобщения за регенерация, при които ECU обикновено се опитва да почисти филтъра за твърди частици. Това е така защото дпф-а изобщо вече не съществува в софтуера на автомобила ви.

Освен това ще забележите цялостно подобрение на производителността:

Премахване на турбо дупки

Изчистване и оптимизиране на софтуера

намаляване на разхода на гориво

удължаване живота на двигателя и турбокомпресора

!!!Важно!!!

Всеки ден при нас идват клиенти с оплаквания след намесата на неквалифицирани лица. Ровили и променяли стойности по компютъра и софтуера на колата. След което тя започва да създава всякакви проблеми от трудно палене до сериозен пушек и загуба на мощност! Не се доверявайте на хора без опит и квалификация. (ЕКУ) Това е мозъка на вашият автомобил и може да доведе до много сериозни проблеми в последствие!

Само при нас от Топ диагностика имате гаранция за 100% качествено свършена работа

Ние имаме опит +10 години в ремап и чип тунинг на Хонда!
Пренастройването на Дпф-а се извършва ръчно от ECU, като се избягва автоматизираният софтуер. Ние изтегляме данните от вашия компютър. След което преглеждаме внимателно всеки отделен низ от данни един по един. С цел да премахнем и коригираме всички низове от данни, свързани с DPF.

  1. Разновидност на Дизелов двигател слаган често и в продължение на много години в марката хонда ↩︎