Автодиагностика за Пежо

Автодиагностика за Пежо

Компютърна автомобилна диагностика от Топ Диагностика предлага професионално прочитане и анализиране на стойностите и грешките с оригиналния софтуер на всички модели Пежо. За целта ние разполагаме със съответната диагностична техника, с чиято помощ ще разберем какво е състоянието на вашия автомобил. Сканиращите ни устройства ще установят как работят отделните модули на колата, а софтуерът ще визуализира живите данни, като ги конвертира във вид на детайлни таблици и графики.

Компютърна Диагностика на място в София за Пежо / Peugeot
Автомобилна компютърна диагностика на Пежо

Ако изберете нашата фирма за автодиагностика на Peugeot в София, ще получите обслужване от най-високо ниво. Ние предоставяме опции за прочитане и премахване на кодове за грешки, кодиране и разкодиране, извличане на живи данни, програмиране и редица други. Следим работата на електрическите и горивни системи на вашите леки или товарни коли, джипове, бусове и др. Предлагаме автодиагностика на място в столицата на много достъпна цена.

Какво включва нашата компютърна автодиагностика на Пежо?

За всички, на които им е писнало да харчат луди пари за части по сервизите, без да знаят каква е повредата в тяхното Пежо, предлагаме извършването на пълна диагностика, чрез която ще намерим конкретната причина за неизправността във возилото. В следващите редове ще опишем какво точно включват услугите ни, за да може да се ориентирате лесно и бързо.

 • Получаване на живи данни от сензорите на автомобила;
 • Прочитане и изтриване на грешки;
 • Мониторинг на горивната система (бензин, дизел, газ);
 • Тест на електрическата система на леката кола;
 • Проверка на функционалността на контролните модули;
 • Кодиране, разкодиране и програмиране на модули.

В случай, че отделните модули за светлини, заключване, еърбег или други не работят правилно, ние ще открием причината и ще я отстраним своевременно. Добрата новина е, че извършваме цялата диагностика на място в София и не е нужно да си губите време по сервизите. Пристигаме на ваш адрес със собствен транспорт за възможно най-кратко време.

Имаме всички необходими сканиращи устройства, с които анализираме работата на автомобилите. Ето защо много клиенти предпочетоха автодиагностика на Peugeot от нас. Това може да ви звучи нескромно, но е самата истина, в която може да се уверите и самостоятелно.

Вид, функционалност и опции на софтуера ни Лексия:

Боравим със съвременен софтуер за диагностика на Пежо. От години работим с оригиналните системи Лексия и софтуера към нея Пежо Планет който е оригиналният софтуер за Марката Peugeot. Разполагаме също така и с допълнителни диагностични уреди на марките: Bosch Kts, Delphi и Launch, които предоставят подробна информация за наличието на грешки и проблеми във возилото ви. На мониторите ни се визуализира информация за моментен и среден разход на гориво, моментната мощност на колата, температурата на маслото и редица други неща.

Компютърна диагностика на всички видове Пежа както и оригинален Софтуер за диагностика на Пежо на място в гр. София на ваш адрес

За кратко време ще направим анализ на работата на компютъра на автомобила. При наличието на грешки, се започва процедура по изтриване на кодове и/или препрограмиране на модули. Извършваме и всички необходими ъпдейти на системата. След като приключим с нашата работа, вече ще можете да използвате спокойно всички компоненти на пежото ви.

Високата производителност на софтуерните ни продукти е гарантирана. Няма как да имате проблеми след нашата намеса, така че можете да ни се доверите и да ни повикате при желание да направим автодиагностика на място в София, в която и част на столицата да се намирате. Разбира се, фирмата ни дава гаранции за качеството на всяка предложена услуга.

Защо да изберете нас за компютърна диагностика на Peugeot?

Имате няколко основателни причини да се възползвате от услугите на Топ Диагностика. Една от тях е, че ние сме една от най-известните и опитни фирми за компютърна автодиагностика на Пежо и други френски автомобили на място в гр. София. Разполагаме с пълен набор от висококачествени уреди, за да извършим прецизни тестове на вашите леки автомобили, товарни коли, бусове и джипове. Освен всичко това, услугите ни могат да бъдат извършени на място в столицата, което е едно от най-големите ни предимства.

Цена за компютърна диагностика на място Peugeot

И сега идва най-хубавата част. За автодиагностика на място в София, трябва да платите 60 лева и скромните десет лева за посещение на адреса ви. По този начин срещу малка сума пари можете да заявите оглед на кола преди покупка, автодиагностика на аварирал автомобил, спешна диагностика, с цел пълно премахване на грешки и пробойни в системата на колата.

Ние не само диагностицираме вашето возило, но и го привеждаме в добро състояние. Мнозина вече се довериха на услугите ни и не направиха грешка. Сега остава и вие да се включите в списъка на доволни клиенти, за да можете да шофирате в пълно спокойствие, където и да се намирате. Всички допълнителни въпроси задавайте в контактната ни форма.

Кодове за неизправности на автомобили PEUGEOT

Търсите доверен сервиз на Пежо за вашият любим автомобили или просто диагностика с оригинален тестер за марката? Не се чудете, вие сте на точното място – при нас работят инженери механици с над 10 години опит в сферата на диагностицирането и ремонта на всички видове френски автомобили Пежо, Ситроен и Рено.


Списък с DTC кодове за неизправности на автомобили PEUGEOT – 107, 1007, 206, 2006, 207, 306, 307, 308, 3008, 405, 406, 407, 408, 508, 5008, 605, 607, Boxer, Partner.

Ние от Топ диагностика на място в София сме се постарали да ви предоставим максимално описание на всички кодове за грешки, причини за получаване и начини за проверка и отстраняване на проблемите на PEUGEOT

Кодът C10FF на превозни средства с двигатели EP6, ZPJ4 и други версии показва неизправност в ABS системата.

Възможни причини за неизправност:

 • повреда на един от сензорите на системата;
 • лош контакт на контролера с бордовата мрежа;
 • мръсотия или влага, навлизащи във връзката на сензора;
 • неизправност на модула за управление на ABS.

P101D Ако тази грешка светне и на таблото се появяват сервизни икони, за да я премахнете, трябва да проверите работата на електрическия мотор на механизма за регулиране на повдигането на клапана. За да нулирате кода, трябва да определите причината за отворената верига.

P000B Код P000V показва неизправност на електромагнитен клапан на изхода.

P000A Тази грешка показва неизправност в електромагнитния клапан, монтиран на входа.

P023A Команда за деактивиране на съединителя на водната помпа на захранващия блок.

P008B Записано високо налягане в горивната система на автомобила. Причината за проблема може да се крие в предпазния клапан, така че първо трябва да го проверите.

P12AA Една от дюзите в колата е заключена в отворено състояние; необходима е подробна диагностика на всички компоненти

P0001 Неизправност на механизма за управление на електромагнитния клапан за регулиране на високото налягане на горивото, управляващият блок съобщава за отворена верига.

P0010 Код P0010 показва неизправност в системата за управление на променливия входен електромагнитен клапан.

P0022 Бордовият компютър отчита фазово изместване във втория ред в ранната посока.

P0082 Буквалният превод на грешката е „ниска верига на електромагнитния клапан на всмукателното устройство, разположено във втората банка.“ Необходимо е да се провери работата на механизма.

P0087 Код P0087 показва намалено налягане в горивната система или колектора.

P0093 Неправилна работа на регулирането на електромагнитния клапан на помпеното устройство.

P0094 Ако този код се появи на панела, това показва неизправност на ограничителя на налягането, разположен в горивната релса. Причината за проблема може да е горивната помпа с високо налягане и инжекторите. Първо се препоръчва да проверите окабеляването, през което е свързан сензорът за налягане.

P0234 Неизправност на турбокомпресора. Надвишено ограничение за режим на готовност на двигателя.

P0243 Код P0243 OBD съобщава за неизправност в системата за управление на електромагнитния клапан за регулиране на турбокомпресора.

P0313 Код P0313 показва прекъсване на запалването на сместа въздух-гориво, което е регистрирано от контролния блок при ниско ниво на гориво.

P0401 Ниска ефективност при работата на устройството за рециркулация на отработените газове, изпускателната система не работи

P0402 Бордовият компютър показва, че производителността в системата за рециркулация на отработените газове е твърде висока. Необходимо е да се провери работата на EGR клапана.

P0443 Грешка P0443 OBD2 се появява при неизправност на системата за управление на електромагнитния клапан, прочистете резервоара на адсорбера от горивни пари. Причината за проблема може да е повреда на линиите или лош контакт с бордовата мрежа на един от структурните елементи на системата.

P0491 Ниска ефективност при работата на системата за изпускане на въздух. Тази комбинация информира собственика на автомобила за липсата на въздух или неизправности в електрическата верига.

Възможни причини за проблема:

 • повреда на регулатора на температурата на двигателя;
 • неизправност на разходомера;
 • разкачване на един от маркучите или загуба на плътност;
 • неизправност на помпеното устройство;
 • проблеми в работата на системата за подаване на вторичен въздух.

P0811 Грешка при натискане на педала на съединителя при неподвижно превозно средство, причината за проблема може да е приплъзване.

P1015 Грешка 1015 показва неизправност на системата за променливо повдигане на клапана. Блокът за управление отбелязва, че не е достигната позицията на естествено отваряне на дросела. Проблемът често излиза след почистване на последния. Двигателят спира незабавно фабрично или на празен ход.

P1031 Код P1031 се появява по време на механична блокировка на система с променливо повдигане на клапана. За разрешаване на проблема е необходима подробна диагностика на възела.

P1063 Индикацията на този код на Peugeot 206 S и други версии показва повреда на превключвателя CMF.

P1198 Неизправност на механизма за управление на ротационното устройство на помпата

P1199 Дословно тълкуване на грешката: „Включена е стратегия за предотвратяване навлизането на въздух в горивната система, характеристика на неизправност: ниско налягане.“ Причината за проблема е или сензор за налягане, или помпа за гориво. По-рядко проблемът е използването на нискокачествено дизелово гориво, запушени дюзи и запушен горивен филтър.

P1280 Налягането в системата за контрол на впръскването е извън работния диапазон.

Код P1327 буквално се превежда като „запалване – интегрирано откриване на фаза“.

Възможни причини за неизправност:

 • неправилно зададено време на клапана;
 • неизправност на разпределителя или повреда на контактите на свързаните към него проводници;
 • повреда на проводници с високо напрежение;
 • образуване на сажди по запалителните свещи.

P1335 Бордовият компютър не може да определи позицията на всмукателния разпределителен вал.

P1421 Ако в резултат на диагностиката е възможно да се прочете този код, тогава тази комбинация означава повреда на катализатора. Необходимо е да проверите устройството за механични дефекти.

P1445 Тази грешка обикновено се свързва с филтъра за твърди частици на двигателя, по-специално с лошата му проходимост. Коригирането на проблема ще позволи принудително изгаряне на устройството.

P1598 Неизправност в байпасния клапан на охладителната система.

P1761 Повреда на превключвателя на електромагнитния клапан C.

P2261 Ако грешка P2261, бордовият компютър съобщава, че измереното налягане в системата за управление на усилване не отговаря на нормализираните параметри

C1178 Код C1178 се появява, когато има неизправност на помпата на кормилното управление.

C1200 Грешка C1200 съобщава, че електрическият мотор на модула на електрическата помпа на хидравличната кормилна система е блокиран. Ако самият електрически мотор работи, потребителят трябва да смени кабелите, захранващи устройството.

C1385 Комбинация C1385 показва повреда или неправилна работа на главното реле или соленоидните клапани.

U1208 Обща неизправност, показваща неправилна работа на скенера или друго диагностично оборудване

Код U1113, който не е свързан с грешки в автомобила Peugeot. Диагностицирайте с друг скенер или софтуер.

Неизправности в двигателя на PEUGEOT

P11A8 Повреда или неизправност на електромагнитния клапан на фазовия регулатор на изходящия вал. За да разрешите проблема, можете да опитате да почистите устройството.

P11A9 Повреда или неизправност на устройството за управление на времето на всмукателния разпределителен вал. Първото нещо, което трябва да направите, за да коригирате грешката P11A9, е да опитате да смените позицията на електромагнитните клапани. След това кодовете за грешки трябва да бъдат изтрити от контролния блок и да се направи пробно шофиране.

P12A1 Неизправност на дюзата, разположена в първия цилиндър на двигателя. Инжекторът е заключен в отворено положение.

P15A1 Код P15A1 е свързан с ниско налягане на течността в двигателя. Причината най-вероятно е липсата на масло в двигателя, така че първо трябва да проверите количеството консуматив. Трябва също така да се уверите, че сензорът за налягане на течността на двигателя работи.

P0006 Дисперсията на налягането, записана в двигателя. Необходимо е да се провери затягането на винтовете в тялото на клапана, както и главата на цилиндъра. Възможна причина може да е повреда на уплътнението на главата на цилиндъра.

P0008 Неизправности в системата за позициониране на двигателя, неизправност се записва в първия цилиндър на силовия агрегат.

P0170 Кодове P0170 или 0170 показват, че контролният блок е регистрирал съотношението на въздух и гориво по време на образуването на горимата смес, което е извън допустимите параметри. Възможните причини за проблема може да са неизправност на сензора за кислород и масовия поток на въздуха.

P0171 В цилиндрите на двигателя на автомобила е фиксирана бедна горивна смес

P0172 Бордовият компютър на автомобила регистрира повторно обогатена въздушно-горивна смес, образувана в цилиндрите на двигателя.

P0176 Блокът за управление показва проблеми в работата на дросела. По неизвестна причина модулът за управление не успява да осигури обучение в крайно положение на възела.

P0200 Код P0200 е общ и показва неизправност в окабеляването на инжектора на захранващия блок.

P0203 Отворена верига на системата за управление на инжектора на третия цилиндър на двигателя.

P0204 В каталога за грешки код P0204 показва отворена верига в работата на системата за управление на инжектора в четвъртия цилиндър.

P0251 Повреда или неизправност на турбинната инжекционна помпа A.

P0299 Неизправност в системата за контрол на налягането при усилване – твърде нисък работен параметър.

P0300 Кодове P0300 или 0300 показват проблем с движението, свързан с неизправност в цилиндрите на двигателя. Номерът на цилиндъра на двигателя не е посочен, така че потребителят ще трябва да го намери сам.

P0380 Неизправност на подгревни свещи или проводници за високо напрежение, към които са свързани.

P0410 Кодове P0410 или 0410 показват неизправност в системата за впръскване или подаването на вторичен въздух. Необходимо е да почистите блока от отлагания и отлагания.

P0420 Комбинации от P0420 или 0420 показват неизправност в каталитичния конвертор. Проблемът е да се намали ефективността на устройството, което може да доведе до неизправности в захранващия блок. За да се отстрани неизправността, уредът трябва да бъде диагностициран и ремонтиран или сменен.

P0422 Код 0422 може да се запали, ако ефективността на главния катализатор е под приемлив праг. Ако се появи тази грешка, това може да е придружено от неизправности в двигателя.

P0490 Код 0490 се появява, когато EGR клапанът се повреди. Ако този елемент е повреден, ще има проблеми в работата на захранващия блок, включително намаляване на мощността.

P0597 Неизправност в системата за управление на термостата. Бордовият компютър съобщава за проблеми с комуникацията с контролния блок, така че възможна причина може да е лош контакт. Веригата на охладителната система е отворена, което може да повлияе на работата на захранващия блок като цяло.

P0638 Комбинация 0638 се появява при неизправност на задвижващия механизъм на дросела.

P1030 Неизправности в механизма за обучение на системата за променливо повдигане на клапана. Кодът показва нарушение на връзката, така че проблемът може да е в лош контакт.

P1062 Ако бордовият компютър издаде код P1062, това показва неизправност в системата за променливо повдигане на клапана

P1067 Кодове P1067 или 1067 показват неизправност в системата за променливо повдигане на клапана, контролният блок е открил отворена верига.

P1110 Грешка 1110 показва разликата, записана от контролния блок между реалното и изчисленото време на клапана.

P1153 Комбинации от P1153 или 1153 показват грешка в обучението с граничната позиция на дросела. Причината за проблема може да е неизправност или неправилно функциониране на контролния модул.

Списък с кодове за грешки на всички модели на Пежо и Ситроен:

Peugeot & Citroen Specific Fault codes DTC

ENGINE MANAGEMENT FAULT CODES

P11XX Fuel and Air Metering

P1100 MAF (Mass Air Flow) sensor intermittent / Systems check not complete

P1101 MAF (Mass Air Flow) sensor Out of self test range

P1102 MAF (Mass Air Flow) sensor in range but lower than expected

P1103 MAF (Mass Air Flow) sensor in range but higher than expected

P1104 MAF (Mass Air Flow) ground malfunction

P1105 Dual alternator upper fault

P1106 Dual alternator lower fault / MAP (Manifold Absolute Pressure) sensor circuit Intermittent high voltage

P1107 Dual alternator lower circuit malfunction / MAP (Manifold Absolute Pressure) sensor circuit Intermittent low
voltage (EDC15C2-Swirl solenoid valve)

P1108 Dual alternator battery lamp circuit malfunction / Barometric to MAP (Manifold Absolute Pressure) sensor c
mparison too high

P1109 Intake air temperature (IAT) B sensor intermittent

P1110 Intake air temperature (IAT) sensor (D/C) open/short.

P1111 Intake air temperature (IAT) sensor circuit Intermittent high voltage

P1112 Intake air temperature (IAT) sensor circuit Intermittent low voltage

P1113 Intake air temperature (IAT) sensor circuit open/short

P1114 Engine coolant temperature (ECT) sensor circuit Intermittent low voltage / IAT B sensor circuit low input

P1115 Engine coolant temperature (ECT) sensor circuit Intermittent high voltage / IAT B sensor circuit high inpu

P1116 Engine coolant temperature (ECT) sensor out of range

P1117 Engine coolant temperature (ECT) sensor circuit Intermittent

P1118 Manifold absolute temperature sensor circuit Low input

P1119 Manifold absolute temperature sensor circuit High input

P1120 Throttle position sensor (TPS) out of range

P1121 Throttle position sensor (TPS) circuit Intermittent high volta
P1122 Throttle position sensor (TPS) circuit Intermittent low voltage

P1123 Throttle position sensor (TPS) In range but higher than expected

P1124 Throttle position sensor (TPS) Out of self test range

P1125 Throttle position sensor (TPS) circuit Intermittent

P1126 Throttle position sensor (TPS) circuit (Narrow range) Malfunction

P1127 Exhaust not warm Downstream oxygen sensor

P1128 Upstream heated oxygen sensor (HO2S) Swapped

P1129 Downstream heated oxygen sensor (HO2S) Swapped

P1130 Lack of HO2S switching Adaptive fuel at limit

P1131 Lack of HO2S switching Sensor indicates lean

P1132 Lack of HO2S switching Sensor indicated rich

P1133 HO2S 1 Insufficient switching

P1134 HO2S 1 Transition time ratio

P1135 Pedal position sensor circuit A Intermittent

P1136 Fan control circuit Malfunction

P1137 Lack of HO2S 2 switching Sensor indicates lean

P1138 High pressure rail sensor fault / Lack of HO2S 2 switching Sensor indicates rich operation

P1139 Water in fuel indicator circuit Malfunction

P1140 Water in fuel condition

P1141 Fuel restriction indicator circuit Malfunction

P1142 Fuel restriction Condition

P1143 Air assist control valve Range / Performance

P1144 Air assist control valve circuit Malfunction

P1145 Lucas DCN2 Noise on the needle lift sensor. Incoherence

P1150 Lack of HO2S 21 switching Adaptive fuel at limit

P1151 Lack of HO2S 21 switching Sensor indicat
P1152 Lack of HO2S 21 switching Sensor indicated rich

P1153 Bank 2 Fuel control shifted lean. MM6LP Throttle stop learning. Malfunction

P1154 Bank 2 Fuel control shifted rich

P1155 Alternative fuel controller

P1156 Fuel select switch malfunction

P1157 Lack of HO2S 22 switching Sensor indicates lean

P1158 Lack of HO2S 22 switching Sensor indicates rich

P1159 Fuel stepper motor Malfunction

P1164 Fuel pressure sensor test

P1165 SID 803 Fuel Pressure signal. Pressure change coherence.

P1167 Invalid test throttle not pressed (AL4 Fault in pressure regulation variation/recommendation)

P1168 Fuel rail sensor In range low failure

P1169 Fuel rail sensor In range high failure / EDC15C2-Condenser 1 voltage

P1170 Engine shut off (ESO) solenoid Fault / EDC15C2-Condenser 2 voltage

P1171 Rotor sensor Fault / EDC15C2-Engine stop test by injector cut-off

P1172 Rotor control Fault

P1173 Rotor calibration Fault

P1174 Cam sensor Fault

P1175 Cam control Fault

P1176 Cam calibration Fault

P1177 Synchronisation Fault

P1178 (open)

P1180 Fuel delivery system Malfunction low

P1181 Fuel delivery system Malfunction high

P1182 Fuel shut off solenoid Malfunction

P1183 Engine oil temperature circuit Ma
P1184 Engine oil temperature Out of self test range

P1185 Fuel pump temperature sensor (FTS) high

P1186 Fuel pump temperature sensor (FTS) low

P1187 Varient selection

P1188 Calibration memory fault

P1189 Pump speed signal Fault

P1190 Calibration resistor out of range

P1191 Key line voltage

P1192 Voltage external

P1193 EGR drive Over current

P1194 ECU A/D converter

P1195 SCP HBCC Failed to Initialise

P1196 Key off voltage high

P1197 Key off voltage low / Piezo-electric injector, power stage

P1198 Pump rotor control Under fuelling SID801 Diesel high pressure monitoring. Flow regulator at stop.

P1199 Fuel level Input circuit low

P1200 Injector control circuit EDC16C3 Diesel high pressure monitoring. Maximum pressure exceeded.

P1201 Injector circuit open/shorted cylinder #1

P1202 Injector circuit open/shorted cylinder #2

P1203 Injector circuit open/shorted cylinder #3

P1204 Injector circuit open/shorted cylinder #4

P1205 Injector circuit open/shorted cylinder #5

P1206 Injector circuit open/shorted cylinder #6

P1209 Injector control pressure system Fault

P1210 Injector control pressure above expected level

P1211 Injector control pressure sensor above/below desire
P1212 Injector control pressure Not detected during crank

P1213 Start injector circuit Malfunction

P1214 Pedal position sensor B circuit Intermittent

P1215 Pedal position sensor C circuit low input

P1216 Pedal position sensor C circuit high input

P1217 Pedal position sensor C circuit Intermittent

P1218 CID high

P1219 CID low

P1220 Series throttle control system Malfunction

P1221 Traction control system Malfunction

P1222 Traction control output circuit Malfunction

P1223 Pedal demand sensor B circuit high input

P1224 Throttle position sensor B out of self test range

P1225 Needle lift sensor Malfunction

P1226 Control sleeve sensor Malfunction

P1227 Waste gate failed closed (over pressure)

P1228 Waste gate failed open (under pressure)

P1229 Intercooler pump driver Fault

P1230 Fuel pump low speed Malfunction

P1231 Fuel pump secondary circuit low high speed

P1232 Fuel pump primary speed circuit Malfunction

P1233 Fuel pump driver module Off line

P1234 Fuel pump driver module Off line

P1235 Fuel pump control Out of range

P1236 Fuel pump control Out of range

P1237 Fuel pump secondary circuit Malfunction
P1238 Fuel pump secondary circuit Malfunction

P1239 Speed fuel pump position feed Fault

P1240 Sensor power supply Malfunction

P1241 Sensor power supply Low input

P1242 Sensor power supply High input

P1243 Second fuel pump faulty or ground fault

P1244 Alternator load input failed High

P1245 Alternator load input failed Low

P1246 Alternator load input failed

P1247 Turbo boost pressure Low

P1248 Turbo boost pressure not detected

P1249 Waste gate control valve performance

P1250 PRC solenoid circuit Malfunction

P1251 Air mixture solenoid circuit Malfunction

P1252 Pedal correlation PDS1 & LPDS High

P1253 Pedal correlation PDS1 & LPDS Low

P1254 Pedal correlation PDS2 & LPDS High

P1255 Pedal correlation PDS2 & LPDS Low

P1256 Pedal correlation PDS1 & HPDS

P1257 Pedal correlation PDS2 & HPDS

P1258 Pedal correlation PDS1 & PDS2

P1259 Immobiliser to PCM signal error

P1260 Theft detected Vehicle immobilised

P1261 Cylinder #1 High to Low short

P1262 Cylinder #2 High to Low short

P1263 Cylinder #3 High to Low short
P1264 Cylinder #4 High to Low short

P1265 Cylinder #5 High to Low short

P1266 Cylinder #6 High to Low short

P1267 Cylinder #7 High to Low short

P1268 Cylinder #8 High to Low short

P1269 Immobiliser Code not programmed

P1270 Engine RPM or speed limiter reached

P1271 Cylinder #1 High to Low open

P1272 Cylinder #2 High to Low open

P1273 Cylinder #3 High to Low open

P1274 Cylinder #4 High to Low open

P1275 Cylinder #5 High to Low open

P1276 Cylinder #6 High to Low open

P1277 Cylinder #7 High to Low open

P1278 Cylinder #8 High to Low open

P1280 Injection control pressure Out of range Low

P1281 Injection control pressure Out of range High

P1282 Excessive injection control pressure

P1283 IPR circuit failure

P1284 Aborted KOER ICP failure

P1285 Cylinder head over temp sensed

P1286 Fuel pulse In range but Lower than expected

P1287 Fuel pulse In range but Higher than expected

P1288 Cylinder head temp sensor Out of self test range

P1289 Cylinder head temp sensor High input

P1290 Cylinder head temp sensor Low input
P1291 Injector High side short to GND or VBATT Bank 1

P1292 Injector High side short to GND or VBATT Bank 2

P1293 Injector High side open Bank 1

P1294 Injector High side open Bank 2/Target idle not reached

P1295 Multi-faults Bank 1 with low side shorts

P1296 Multi-faults Bank 2 with low side shorts

P1297 Injector high sides shorted together

P1298 IDM failure

P1299 Cylinder head over temperature protection active

P13XX Ignition system

P1300 Boost calibration fault

P1301 Boost calibration High

P1302 Boost calibration Low

P1303 EGR calibration fault

P1304 EGR calibration High

P1305 EGR calibration Low

P1306 Kick down Relay pull In circuit fault

P1307 Kick down Relay Hold circuit fault

P1308 A/C clutch circuit fault

P1309 Misfire monitor AICE chip fault

P1313 Misfire rate Catalyst damage fault Bank 1

P1314 Misfire rate Catalyst damage fault Bank 2

P1315 Persistent misfire

P1316 Injector circuit IDM codes detected

P1317 Injector circuit IDM codes not detected

P1327 Ignition Integrated Phase detection
P1336 Crank/Cam sensor range/performance

ME7.4.5. Combustion misfiring on unspecified cylinders.

P1338 ME7.4.5. Cylinder No.2 misfires.

P1340 Camshaft position sensor B circuit Malfunction

P1341 Camshaft position sensor B range/performance

P1345 SGC (cam position) sensor circuit Malfunction / Crankshaft

P1346 Fuel level sensor B circuit Malfunction

P1347 Fuel level sensor B range / performance

P1348 Fuel level sensor B circuit Low

P1349 Fuel level sensor B circuit High

P1350 Fuel level sensor B Intermittent/Bypass line monitor / SID 801 Pre/Post heating relay circuit Short or O
en circuit, including Pre-Heat plugs

P1351 IDM input circuit Malfunction/Ignition coil control circuit High voltage

SID 803 Pre/Post heating relay circuit. Relay not controlled and glow plugs supplied.

P1352 Ignition coil A Primary circuit Malfunction / SID 801- Pre/Post heating relay circuit Relay & Pre-Heat plu
s not controlled

P1353 Ignition coil B Primary circuit Malfunction

P1354 Ignition coil C Primary circuit Malfunction

P1355 Ignition coil D Primary circuit Malfunction

P1360 Ignition coil A Secondary circuit Malfunction

P1361 Ignition control (IC) circuit Low voltage

P1362 Ignition coil C Secondary circuit Malfunction

P1363 Ignition coil D Secondary circuit Malfunction

P1364 Ignition coil Primary circuit Failure

P1365 Ignition coil Secondary circuit Failure

P1366 Ignition spare

P1367 Ignition spare
P1368 Ignition spare

P1369 Engine temperature light monitor Malfunction

P1370 Insufficient RMP increase during spark test

P1371 Ignition coil Cylinder #1 Early activation fault

P1372 Ignition coil Cylinder #2 Early activation fault

P1373 Ignition coil Cylinder #3 Early activation fault

P1374 Crankshaft position (CKP) / Ignition coil Cylinder #4 Early activation fault

P1375 Ignition coil Cylinder #5 Early activation fault

P1376 Ignition coil Cylinder #6 Early activation fault

P1380 Misfire detected Rough road date not available

P1381 Variable Cam timing Over advanced (Bank #1) / Misfire detected no communication with BCM

P1382 Variable Cam timing solenoid #1 circuit Malfunction

P1383 Variable Cam timing Over retarded (Bank #1)

P1384 VVT solenoid A Malfunction

P1385 Variable Cam timing solenoid B Malfunction

P1386 Variable Cam timing Over advanced (Bank #2)

P1387 Variable Cam timing solenoid #2 circuit Malfunction

P1388 Variable Cam timing Over retarded (Bank #2)

P1389 Glow plug circuit High side Low input

P1390 Octane adjust pin out of self test range

P1391 Glow plug circuit Low input (Bank #1)

P1392 Glow plug circuit High input (Bank #1)

P1393 Glow plug circuit Low input (Bank #2)

P1394 Glow plug circuit High input (Bank #2)

P1395 Glow plug monitor Fault (Bank #1)

P1396 Glow plug monitor Fault (Bank 2)
P1397 System voltage Out of self test range

P1398 VVT solenoid B circuit High input

P1399 Glow plug circuit High side High input

P14XX Auxiliary Emission Controls

P1400 DPFE circuit Low input

P1401 DPFE circuit High input

P1402 EGR metering Orifice restricted

P1403 Additional heating circuit 1

P1404 IAT B circuit Malfunction / EGR closed position performance / EDC15C2-Additional heating circuit 2 an
pre-heat

P1405 DPFE sensor upstream Hose off or plugged

P1406 EGR position sensor performance

P1407 EGR No flow detected

P1408 EGR Flow out of self test range / EDC15C2-Additional heating circuit

P1409 EVR control circuit Malfunction

P1411 SAI system incorrect downstream flow detected / EDC15C2-Converter upstream temperature

P1413 SAI system monitor circuit Low input

P1414 SAI system monitor circuit High input

P1415 Air pump circuit Malfunction / Air system bank 1

P1416 Port air circuit Malfunction / Air system bank 2 / EDC15C2-Converter downstream temperature

P1417 Port air relief circuit Malfunction

P1418 Split air #1 circuit malfunction

P1419 Split air #2 circuit malfunction

P1420 Catalyst temperature sensor failure

P1421 Catalyst damaged

P1422 EGI temperature sensor failure
P1423 EGI functionality test failed

P1424 EGI Glow plug Primary failure

P1425 EGI glow plug Secondary failure / ED15C2 with FAP Catalytic converter downstream temperature signal.
Short circuit to positive or open circuit or Coherence between converter 1 & 2 temperature signal.

P1426 EGI mini MAF failed Out of range

P1427 EGI mini MAF failed Short circuit

P1428 EGI mini MAF failed Open circuit

P1429 Electric air pump Primary failure

EDC15C2 Particulate Differential pressure sensor value. Coherence of the differential pressure when stopped.

P1430 Electric air pump Secondary failure

P1433 A/C Refrigerant temperature circuit Low

P1434 A/C Refrigerant temperature circuit High

P1435 A/C Refrigerant temperature circuit Range/Performance / EDC15C2-Additive adding system. Faults additive
ccuracy.

P1436 A/C Evaporator air temperature circuit Low

P1437 A/C Evaporator air temperature circuit High

P1438 A/C Evaporator air temperature circuit Range/Performance

P1439 Floor temperature switch circuit malfunction

P1440 Purge valve stuck open

P1441 Evaporative emission (EVAP) system flow during non-purge (Oldsmobile / Chevrolet only)

P1442 Evaporative emission control system Leak detected / EDC15C2-Quantity of additive Additive ECU.

P1443 Evaporative emission control system control valve

P1444 Purge flow sensor circuit Low input

P1445 Purge flow sensor circuit High input

P1446 Evaporative vac solenoid circuit malfunction

EDC15C2-(607) Additive level.(307) Additive quantity. Additive minimum level wait.

P1447 ELC system closure valve Flow fault
EDC15C2- PEF filter pierced or differential pressure incorrect.

P1448 ELC system 2 fault

EDC15C2 PEF: Particulate emission filter overloaded.

P1449 Evaporative check solenoid circuit malfunction

P1450 Unable to bleed up fuel tank vacuum

P1451 Evaporative emission control system vent control valve circuit

P1452 Unable to bleed Up vacuum in tank

P1453 Fuel tank pressure relief valve malfunction

P1454 Evaporative system vacuum test malfunction

P1455 Evaporative emission control system Leak detected (Gross leak / no flow)

P1456 Fuel tank temperature sensor circuit malfunction

P1457 Unable to pull vacuum in tank

P1458 Coolant solenoid valve Short to earth or open circuit.

P1460 Wide open throttle A/C cutoff relay circuit

P1461 A/C pressure sensor circuit Voltage Low

SID 803 EGR valve. Learning

P1462 A/C pressure sensor circuit Voltage High

P1463 A/C pressure sensor Insufficient pressure change

P1464 A/C demand Out of self test range

P1465 A/C Relay circuit malfunction

P1466 A/C Refrigerant temperature sensor /circuit malfunction

P1467 A/C Compressor temperature sensor malfunction

P1468 SSPOD Open circuit or Closed circuit fault

P1469 Low A/C cycling period

P1470 A/C Cycling period too short

P1471 Electro drive Fan 1 Operational failure (Driver side)
P1472 Electro drive Fan 2 Operational failure (Passenger side)

P1473 Fan Secondary High with fans (off)

P1474 Low fan control Primary circuit malfunction

P1475 Fan relay (low) circuit malfunction

P1476 Fan relay (high) circuit malfunction

P1477 Additional fan relay circuit malfunction / EDC15C2-Coolant solenoid valve

P1478 Cooling fan driver fault

P1479 High fan control Primary circuit malfunction / EDC15C2-Coolant solenoid valve

P1480 Fan secondary low with low fan on

P1481 Fan secondary low with high fan on

P1482 SCP

P1483 Power to fan circuit Over current

P1484 Open power to ground VCRM

P1485 EGRV circuit malfunction

P1486 EGRA circuit malfunction

P1487 EGRCHK solenoid circuit malfunction

P1490 Secondary Air relief solenoid circuit malfunction

P1491 Secondary switch solenoid circuit malfunction

P1492 APLSOL solenoid circuit malfunction

P1493 RCNT solenoid circuit malfunction

P1494 SPCUT solenoid circuit malfunction

P1495 TCSPL solenoid circuit malfunction

P15XX Vehicle speed / Idle control

P1500 Vehicle speed sensor Intermittent

P1501 Vehicle speed sensor Out of self test range

P1502 Vehicle speed sensor Intermittent malfunction
P1503 Auxiliary speed sensor fault

P1504 Idle air control circuit malfunction

P1505 Idle air control system at adaptive clip

P1506 Idle air control Overspeed error

P1507 Idle air control Under speed error / EDC15C2-Anti-boiling strategy activated

P1508 Idle control system circuit Open

P1509 Idle control system circuit Shorted

P1510 Idle signal circuit malfunction

P1511 Idle switch (Electronic control Throttle) circuit malfunction / EDC15C2-ECU supplied as +APC

P1512 Intake manifold runner control (Bank 1) Stuck closed

P1513 Intake manifold runner control (Bank 2) Stuck closed

P1514 High load Neutral/Drive fault

P1515 Electric current circuit malfunction

P1516 IMRC Input error (Bank 1)

P1517 IMRC Input error (Bank 2)

EDC15C2-Coded anti-start function

P1518 Intake manifold runner control (Stuck open)

P1519 Intake manifold runner control (Stuck closed)

P1520 Intake manifold runner control circuit malfunction

P1521 Variable intake solenoid #1 circuit malfunction / EDC15C2-Clutch sensor

P1522 Variable intake solenoid #2 circuit malfunction

P1523 IVC solenoid circuit malfunction

P1524 Variable intake solenoid system

P1525 Air bypass valve system

P1526 Air bypass system

P1527 Accelerate warmup solenoid circuit malfunction
P1528 Subsidiary Throttle valve solenoid malfunction

P1529 SCAIR solenoid circuit malfunction

P1530 A/C clutch circuit malfunction

P1531 Invalid test Accelerator pedal movement

P1532 IMCC circuit malfunction Bank B

P1533 AAI circuit malfunction

P1534 Inertia switch activated

P1535 Blower fan speed circuit range/performance

P1536 Parking brake switch circuit failure / EDC15C2-ESP plausibility

P1537 Intake manifold runner control (Bank 1) Stuck open

EDC15C2 Accelerator pedal jammed. Strategy activated.

P1538 Intake manifold runner control (Bank 2) Stuck open

P1539 Power to A/C clutch circuit Over current

P1540 Air bypass valve circuit malfunction

P1543 Air conditioning compressor cut-off circuit

P1549 IMCC circuit malfunction Bank B

P1550 PSPS Out of self test range

P1565 Speed control command switch Out of range High

P1566 Speed control command switch Out of range Low

P1567 Speed control Output circuit continuity

P1568 Speed control Unable to hold speed

P1571 Brake switch malfunction

P1572 Brake pedal switch circuit malfunction

P1573 Throttle position Not available

P1574 Throttle position sensor Disagreement between sensors

P1575 Pedal position Out of self test range
P1576 Pedal position Not available

P1577 Pedal position sensor Disagreement between sensors

P1578 ETC Power less than demand

P1579 ETC In power limiting mode

P1580 Electronic throttle monitor PCM Override

P1581 Electronic throttle monitor malfunction

P1582 Electronic throttle monitor Data available

P1583 Electronic throttle monitor Cruise disable

P1584 TCU detected IPE circuit malfunction

P1585 Throttle control unit malfunction

P1586 Throttle control unit Throttle position malfunction

P1587 Throttle control unit modulated command malfunction

P1588 Throttle control unit detected loss of return spring

P1589 TCU Unable to control desired throttle angle

P16XX Computer and Auxiliary Outputs

P1600 Loss of Keep alive memory(KAM) power Open circuit

P1601 ECM/TCM Serial communication error

P1602 Immobiliser/ECM communication error

P1603 EEPROM malfunction

P1604 Code word Unregistered

P1605 Keep alive memory (KAM) test failure

P1606 ECM control relay O/P circuit malfunction

P1607 MIL O/P circuit malfunction

P1608 Internal ECM malfunction (Bosch system-Control.Coolant temperature alert)

P1609 Diagnostic lamp driver fault

P1610 SBDS Interactive codes
P1611 SBDS Interactive codes

P1612 SBDS Interactive codes

P1613 Configuration

P1614 SBDS Interactive codes

P1615 SBDS Interactive codes

P1616 SBDS Interactive codes

P1617 SBDS Interactive codes

P1618 SBDS Interactive codes

P1619 SBDS Interactive codes

P1620 SBDS Interactive codes

P1621 Control module Long term memory performance / Immobiliser code words Not matched

P1622 Immobiliser ID does not match / System anomaly

P1623 Immobiliser code word / ID number Write failure

P1624 Anti theft system

P1625 B+ supply to VCRM fan circuit malfunction

P1626 Theft deterrent fuel enable signal not received / B+ supply to VCRM A/C circuit malfunction

P1627 Module supply voltage Out of range

P1628 Module Ignition supply Input malfunction

P1629 Internal voltage regulator malfunction

P1630 Internal V ref malfunction

P1631 Theft deterrent Start enable signal not correct/Main relay malfunction (Power latch)/ Internal ECM fault / Co
figuration fault)

P1632 Smart alternator faults sensor/circuit malfunction

P1633 KAM voltage too low

P1634 Data Output link circuit failure

P1635 Tyre / Axle ratio Out of acceptable range

P1636 Inductive signature Chip communication error
P1637 CAN link ECM?ABSCM circuit / network malfunction

P1638 CAN link ECM/INSTM circuit / network malfunction

P1639 Vehicle ID block corrupted or not programmed

P1640 Power train DTCs available in another module

P1641 Fuel pump Primary circuit failure

SID801 Piezo-electric injector, power stage.

P1642 Fuel pump monitor circuit High input

P1643 Fuel pump monitor circuit Low input

P1644 Fuel pump speed control circuit malfunction

P1645 Fuel pump resistor switch circuit malfunction

P1650 PSP switch Out of self test range

P1651 PSP switch Input malfunction

P1652 IAC monitor disabled by PSP switch failed on

P1653 Power steering Output circuit malfunction

P1654 Recirculation Override circuit malfunction

P1655 Starter disable circuit malfunction

P1660 Output circuit check signal High

P1661 Output circuit check signal Low

P1662 IDM_EN circuit failure

P1663 Fuel demand command signal circuit malfunction

P1667 CI circuit malfunction

P1668 PCM-IDM communications error

P1670 Electronic feedback signal Not detected

P1680 Metering Oil pump malfunction

P1681 Metering Oil pump malfunction

P1682 Metering Oil pump malfunction
P1683 Metering Oil pump temperature sensor circuit malfunction

P1684 Metering Oil pump position sensor circuit malfunction

P1685 Metering Oil pump stepping motor circuit malfunction

P1686 Metering Oil pump stepping motor circuit malfunction

P1687 Metering Oil pump stepping motor circuit malfunction

P1688 Metering Oil pump stepping motor circuit malfunction

P1689 Oil pressure control solenoid circuit malfunction

P1690 Waste gate solenoid circuit malfunction

P1691 Turbo pressure control solenoid circuit malfunction

P1692 Turbo control solenoid circuit malfunction

P1693 Turbo charge control circuit malfunction SID 803 Starting and switching off of the engine controlled. Star
ing or switch-off requests absent or not valid.

P1694 Turbo charge relief circuit malfunction

P17XX Transmission

P1700 Transmission Indeterminate failure (failed to neutral)

P1701 Reverse engagement error

P1702 TRS circuit Intermittent malfunction

P1703 Brake switch Out of self test range

P1704 Digital TRS failed to transmission states in KOEO / KOER

P1705 Not in P or N during KOEO / KOER

P1706 High vehicle speed observed in Park

P1707 Transfer cas Neutral indicator Hard fault present

P1708 Clutch switch circuit malfunction

P1709 PNP switch Out of self test range

P1711 TFT sensor Out of self test range

P1712 Transmission Torque reduction request signal malfunction
P1713 TFT sensor In range failure Low value

P1714 SSA Inductive signature malfunction

P1715 SSB Inductive signature malfunction

P1716 SSC Inductive signature malfunction

P1717 SSD Inductive signature malfunction

P1718 TFT sensor In range failure High

P1720 Vehicle speed (meter) circuit malfunction

P1721 Gear 1 Incorrect ratio

P1722 Gear 2 Incorrect ratio

P1723 Gear 3 Incorrect ratio

P1724 Gear 4 Incorrect ratio

P1725 Insufficient engine speed increase during self test

P1726 Insufficient engine speed decrease during self test

P1727 Coast clutch solenoid Inductive signature malfunction

P1728 Transmission slip error

P1729 4?4 Low switch error

P1730 Gear control malfunction 2,3,5

P1731 1-2 Shift malfunction

P1732 2-3 Shift malfunction

P1733 3-4 Shift malfunction

P1734 Gear control malfunction

P1735 First gear switch circuit malfunction

P1736 Second gear switch circuit malfunction

P1737 Lockup solenoid system

P1738 Shift time error

P1739 Slip solenoid system
P1740 Torque converter clutch Inductive signature malfunction

P1741 Torque converter clutch control error

P1742 Torque converter clutch solenoid failed On

P1743 Torque converter clutch solenoid failed On

P1744 Torque converter clutch system performance

P1745 Line pressure solenoid system

P1746 Pressure control solenoid A Open circuit

P1747 Pressure control solenoid A Short circuit

P1748 EPC malfunction

P1749 Pressure control solenoid failed Low

P1751 Shift solenoid A performance

P1754 Coast clutch solenoid circuit malfunction

P1755 Intermediate speed sensor (ISS) malfunction

P1756 Shift solenoid B performance

P1760 Pressure control solenoid A Short circuit

P1761 Shift solenoid C performance

P1762 Overdrive band failed Off

P1765 Timing solenoid circuit malfunction

P1767 Torque converter clutch circuit malfunction

P1768 Performance / Normal / Winter mode Input malfunction

P1769 AG4 Transmission torque modulation fault

P1770 Clutch solenoid circuit malfunction

P1775 Transmission system MIL fault

P1776 Ignition retard request duration fault

P1777 Ignition retard request circuit fault

P1778 Transmission reverse I/P circuit malfunction
P1779 RCIL circuit malfunction

P1780 Transmission control switch (O/D cancel) Out of self test range

P1781 4?4 switch Out of self test range

P1782 P/ES circuit Out of self test range

P1783 Transmission Over temperature condition

P1784 Transmission mechanical failure-First and Reverse

P1785 Transmission mechanical failure-First and Second

P1786 3-2 Downshift error

P1787 2-1 Downshift error

P1788 Pressure control solenoid B Open circuit

P1789 Pressure control solenoid B Short circuit

P1790 TP (mechanical) circuit failure

P1791 TP (electric) circuit failure

P1792 Barometer pressure circuit malfunction

P1793 Intake air volume circuit malfunction

P1794 Battery voltage circuit malfunction

P1795 Idle switch circuit malfunction

P1796 Kick down switch circuit malfunction

P1797 Neutral switch circuit malfunction

P1798 Coolant temperature circuit malfunction

P1799 Hold switch circuit malfunction

P18XX Transmission

P1800 Transmission clutch Interlock safety switch circuit failure

P1801 Transmission clutch Interlock safety switch Open circuit

P1802 Transmission clutch Interlock safety switch short circuit to Battery

P1803 Transmission clutch Interlock safety switch short circuit to ground
P1804 Transmission 4-wheel drive High indicator circuit failure

P1805 Transmission 4-wheel drive High indicator Open circuit

P1806 Transmission 4-wheel drive High indicator short circuit to battery

P1807 Transmission 4-wheel drive High indicator short circuit to ground

P1808 Transmission 4-wheel drive Low indicator circuit failure

P1809 Transmission 4-wheel drive Low indicator Open circuit

P1810 TFP valve position switch circuit / transmission 4-wheel drive Low indicator short circuit to battery

P1811 Transmission 4-wheel drive Low indicator Short to ground

P1812 Transmission 4-wheel drive mode select circuit failure

P1813 Transmission 4-wheel drive mode select Open circuit

P1814 Transmission 4-wheel drive mode select short to battery

P1815 Transmission 4-wheel drive mode select short to ground

P1816 Transmission Neutral safety switch circuit failure

P1817 Transmission Neutral safety switch Open circuit

P1818 Transmission Neutral safety switch Short circuit to battery

P1819 Transmission Neutral safety switch Short circuit to ground

P1820 Transmission transfer case clockwise shift relay coil circuit failure

P1821 Transmission transfer case clockwise shift relay coil Open circuit

P1822 Transmission transfer case clockwise shift relay coil Short circuit to battery

P1823 Transmission transfer case clockwise shift relay coil Short circuit to ground

P1824 Transmission 4-wheel drive clutch relay circuit failure

P1825 Transmission 4-wheel drive clutch relay Open circuit

P1826 Transmission 4-wheel Low clutch relay circuit to battery

P1827 Transmission 4-wheel Low clutch relay circuit to ground

P1828 Transmission transfer case counter clockwise shift relay coil circuit failure

P1829 Transmission transfer case counter clockwise shift relay coil Open circuit
P1830 Transmission transfer case counter clockwise shift relay coil short circuit to battery

P1831 Transmission transfer case counter clockwise shift relay coil short circuit to ground

P1832 Transmission transfer case differential lockup solenoid circuit failure

P1833 Transmission transfer case differential lockup solenoid Open circuit

P1834 Transmission transfer case differential lockup solenoid short circuit to battery

P1835 Transmission transfer case differential lockup solenoid short circuit to ground

P1836 Transmission transfer case front shaft speed sensor circuit failure

P1837 Transmission transfer case rear shaft speed sensor circuit failure

P1838 Transmission transfer case shift motor circuit failure

P1839 Transmission transfer case shift motor Open circuit

P1840 Transmission transfer case shift motor short circuit to battery

P1841 Transmission transfer case shift motor short circuit to ground

P1842 Transmission transfer case differential lockup feedback switch circuit failure

P1843 Transmission transfer case differential lockup feedback switch Open circuit

P1844 Transmission transfer case differential lockup feedback switch short circuit to battery

P1845 Transmission transfer case differential lockup feedback switch short circuit to ground

P1846 Transmission transfer case contact plate A circuit failure

P1847 Transmission transfer case contact plate A Open circuit

P1848 Transmission transfer case contact plate A Short circuit to battery

P1849 Transmission transfer case contact plate A short circuit to ground

P1850 Transmission transfer case contact plate B circuit failure

P1851 Transmission transfer case contact plate B Open circuit

P1852 Transmission transfer case contact plate B Short circuit to battery

P1853 Transmission transfer case contact plate B Short circuit to ground

P1854 Transmission transfer case contact plate C circuit failure

P1855 Transmission transfer case contact plate C Open circuit
P1856 Transmission transfer case contact plate C Short circuit to battery

P1857 Transmission transfer case contact plate C Short circuit to ground

P1858 Transmission transfer case contact plate D circuit failure

P1859 Transmission transfer case contact plate C Open circuit

P1860 TCC PWM solenoid circuit electrical / transmission transfer case contact plate D Short circuit to battery

P1861 Transmission transfer case contact plate D Short circuit to ground

P1862 Transmission transfer case contact plate power circuit failure

P1863 Transmission transfer case contact plate power Open circuit

P1864 Transmission transfer case contact plate power Short circuit to battery

P1865 Transmission transfer case contact plate power Short circuit to ground

P1866 Transmission transfer case system concern Setting required

P1867 Transmission transfer case contact plate General circuit failure

P1868 Transmission automatic 4-wheel drive indicator lamp circuit failure

P1869 Transmission automatic 4-wheel drive indicator lamp circuit Short to battery

P1870 Transmission component slipping/Transmission mechanical transfer case 4?4 switch circuit malfunction

P1871 Transmission mechanical transfer case 4?4 switch circuit Short to battery

P1872 Transmission mechanical 4-wheel drive Axle lock lamp circuit failure

P1873 Transmission mechanical 4-wheel drive Axle lock lamp circuit Short to battery

P1874 Transmission automatic hall effect sensor power circuit failure

P1875 Transmission automatic hall effect sensor power circuit Short to battery / 4wd Low switch circuit electrical

P1876 Transmission transfer case 2-wheel drive solenoid circuit failure

P1877 Transmission transfer case 2-wheel drive solenoid circuit Short to battery

P1878 Transmission transfer case disengaged solenoid circuit failure

P1879 Transmission transfer case disengaged solenoid Open circuit

P1880 Transmission transfer case disengaged solenoid short to battery

P1881 Engine coolant level switch circuit failure GEM
P1882 Engine coolant level switch circuit Short to ground

P1883 Engine coolant level switch circuit failure GEM

P1884 Engine coolant level lamp circuit Short to ground

P1885 Transmission transfer case disengaged solenoid Short to ground

P1886 4?4 Initialisation failure

P1890 Transmission 4wd mode select return input circuit failure
P1891 Transmission transfer case contact plate ground return Open circuit

PEUGEOT 106 1996-97 fault codes Fault code Fault location

015Z The system relay.
018Z Rotors on the wheel speed sensor.
024Z Rear left wheel speed sensor.
025Z Front right wheel speed sensor.
031Z Rear right wheel speed sensor.
032Z Front left wheel speed sensor.
033Z The signal of the wheel speed sensors.
053Z The pump motor
055Z ECU
057Z The battery voltage is low.
058Z The battery voltage is high.
066Z In the ABS operation
067Z In the ABS operation.
068Z In the ABS operation.
069Z In the ABS operation.
087Z Fault with diagnosis output.
091Z The warning lamp.
095Z With the hydraulic connections.
096Z The connections to the wheel speed sensors are transposed.
097Z Is an external signal interference.
099Z No fault is found.

PEUGEOT 306(97 onwards), 406(95-96), 605(96-97) fault codes Fault code Fault location

015Z The system relay.
016Z The BPP(Brake pedal position) switch.
018Z Rotors of the wheel speed sensors.
024Z Rear left wheel speed sensor.
025Z Front right wheel speed sensor.
031Z Rear right wheel speed sensor.
032Z Front left wheel speed sensor.
033Z The signal of the wheel speed sensors.
042Z The valves of the hydraulic modulator solenoid.
044Z The valves of the hydraulic modulator solenoid.
051Z The valves of the hydraulic modulator solenoid.
052Z The valves of the hydraulic modulator solenoid.
053Z The pump motor.
055Z The ECU.
057Z The battery voltage.
087Z Fault with diagnosis output.
091Z The warning lamp.
095Z With the hydraulic connections.
096Z The connections of the wheel speed sensors are transposed.
097Z Is an external signal interference.
099Z No fault is found.

Топ диагностика е вашият доверен и най-добър диагностик за вашето Пежо не се колебайте, а ни се обадете за да ви помогнем!

За ваше улеснения ще приложим Описания и Книжки на всички модели пежо по години:

Пълно ръководство на Пежо 5008 от Топ диагностика създадено за всички собственици: