Пътна помощ София

Подаване на ток

Подаване на ток

Ако имате проблем със запалването на автомобила, джипа или буса и някой трябва да ви подаде ток, обадете се на нас! Екипът ни от професионалисти ще се отзове бързо и ще извърши услугата коректно. Разполагаме с кабели с дебелина от 4 квадрата и дължина от 5 метра и можем да подадем ток и на най-мощните дизелови двигатели.
Защо да предпочетете нашите професионални кабели пред обикновените китайски кабели?
Нашите кабели са усилени, двойно по-дебели от тези, които се продават в магазините за обикновени авто-аксесоари и позволяват преминаването на по-голям ампераж. Така можем да осигурим успешно запалване и на автомобилите, нуждаещи се от по-силен стартов ток. Ако се ползват обикновени кабели, стартовият ток, който достига до автомобила обикновено е слаб и трудно може да завърти стартера.

Цени за подаване на ток

Процедурата представлява посещение на място и изчакване около 20 минути за запалването на автомобила. Услугата се заплаща в размер на 60 лв + 1 лв/км за посещение на място в София.

Телефон:

0876063567

Акумулаторът не зарежда поради проблем с генератора?

Можем да решим този проблем, включително и с експресна поправка на място. Това може да стане, в случай, че сме установили лош контакт на кабела с генератора, хлабава маса, хлабав или скъсан ремък на генератора. Ако проблемът не може да се отстрани на място, предлагаме репатриране до сервиз – по ваш избор или до наш, за професионалната работа на който гарантираме.

Колко време е необходимо за подаване на ток с пътна помощ?

Подаването на ток може да стане на момента, а може да се наложи и 10-20 минути изчакване, в случай, че колата ви е с повече електроника.

Как правилно се подава ток?

Дори и да изглежда лесно, подаването на ток не винаги е толкова елементарно и може да доведе и до повреда на автомобила. Ако се обърнат плюса и минуса, може да изгорят части от електрониката, а дори и компютрите и на двете коли. Затова е препоръчително подаването на ток да се извършва от компетентни лица с професионални кабели, които няма да се стопят или скъсат.

Важно!

Когато се опитвате да подадете ток на автомобила си, без професионална помощ, трябва да спазвате няколко много важни правила.

Съвети за правилно подаване на ток

Двигателят на автомобила, от който ще подавате ток трябва да е загасен и да не е на контакт. Ако акумулаторът се намира под предния капак, отворете капака и разгледайте къде точно са означенита за плюс и минус върху акумулатора. Червеният кабел се слага на плюса, а черният – на минуса. Така се поставят и кабелите на другия автомобил. Ако сгрешите, може да изгори компютърът на колата. След като кабелите вече са поставени, колата от която ще взимате ток трябва да се запали и да поработи известно време, за да се провери дали кабелите се нагряват. Ако изолацията на кабелите започне да пари, трябва веднага да спрете подаването на ток. В случай, че всичко е наред, автомобилът, на който подавате ток ще запали след около 5 минути.

Имайте предвид, че колкото по-дебели кабели използвате, толкова повече напрежение ще преминава през тях и запалването ще стане много по-бързо. Не забравяйте, че дизеловите автомобили се нуждаят от много по-силен стартов ток, докато бензиновите запалват по-лесно. По-голям заряд е нужен и за произведените след 2005 г. коли, понеже са снабдени с повече електроника, която използва електричество от акумулатора.
Малко по-сложно е подаването на ток на автомобили, чиито акумулатори се намират в багажника. Такива са моделите на Mercedes и BMW. При тях закачането на кабелите не става директно на акумулатора, а на клеми, които производителите за извели отпред при мотора.
Ако тези съвети са твърде сложни за вас и не искате да рискувате, доверете се на нашата професионална преценка и помощ. Предлагаме услугата подаване на ток на автомобил в град София по всяко време. Ако искате да замерим акумулатора и алтернатора, услугата ще се оскъпи с 10 лв.