Важни съвети за всеки шофьор

Важни съвети за всеки шофьор

Факт е, че всеки от нас, след като веднъж е взел книжката си и има вече определен брой километри и часове зад волана на автомобила си, вече се смята за перфектен шофьор и рядко се вслушва в съветите на околните.

Безопасно шофиране

Добре е обаче – както за собствената ни безопасност, така и заради безопасността на останалите участници в пътното движение, да спазваме възможно най-стриктно плавилата, да се грижим за доброто състояние на автомобила си и да караме разумно.

Следете периодично техническото състояние на автомобилът

Компютърна автодиагностика на място в гр. София

Първо и неотменно правило е да следим колата ни да е във възможно най-добро техническо състояние, за да гарантира собствената ни безопасност и тази на хората около нас.

Обслужване и ревизиране на автомобилът

Редовната профилактична автодиагностика, смяната на зимни с летни гуми, следенето на състоянието на светлините, поддържането на акумулатора, регулярната проверка на нивата на маслото, спирачната течност, течността за чистачки, охлаждащата течност – това са само част от нещата, които може да извършите и сами, както и с помощта на специалистите в съответната област.

Както всички добре знаем, в страната ни има 4 сезона, а тъкмо сега навлизаме в зимата, по време на която има задължителни изисквания за включени светлини и използването на зимни гуми и зимна течност за чистачки.

През зимата рискът от инциденти с колата и най-голям според всички статистики, без значение дали става дума за опитни или начинаещи шофьори.

Затова е добре да следим състоянието на колата, да размразяваме стъклата преди тръгване, да загряваме двигателя, да следим състоянието на гумите, защото всяка промяна при сцеплението при лед и сняг, крие потенциални опасности.

Старайте се огледалата ви винаги да са в оптимална позиция.

Научете се да завивате спокойно и без напрежение, особено при така недолюбвания от шофьорите ляв или обратен завой.

Спазвайте правилата при влизане и излизане от кръгови кръстовища, където често се срещат инциденти заради неопитни в това отношение шофьори.

Използвайте спирачките разумно, защото убийствен може да бъде както краткият спирачен път, така и рязкото натискане на педала.

Не превишавайте скоростта и спазвайте ограниченията.

Давайте и не отнемайте предимство, както на автомобили, така и на пешеходци.

Пазете се от аквапланинг в локвите, от дупките и неравностите по пътя.

Услуги за Пътна помощ София и добрите фирми в бранша:

Пътна помощ София

Помнете, че при всеки евентуален инцидент на пътя, може да потърсите нашите високо специализирани услуги и екипът на Пътна помощ София – Биг веднага ще се отзове на вашия сигнал.

Съветът на нашите специалисти е да шофирате възможно най-често, да свикнете с автомобилния трафик във вашия град, със задръстванията, шофирането на тъмно или по мокри и заледени настилки, да знаете максимално добре маршрутите си, както и да сте запознати с оторизираните сервизи в района при нужда от такива.

Факт е също така, че мнозина от нас карат по-стари автомобили, които са по-податливи на повреди и могат да предизвикат инцидент на пътя по всяко време.

Добре поддържани гуми, редовни ремонти и автодиагностика, следенето на основните показатели на автомобила и грижите за него все пак могат да ви гарантират, че няма да изпаднете в опасна ситуация и да се наложи да търсите специализирани услуги, като тези, които предлагаме и ние от пътна помощ София Big.

При нужда ни потърсете, за да гарантирате сигурността си и адекватните грижи за вас и за вашия автомобил.

Ние сме денонощно на ваше разположение и работим без почивен ден.

Разполагаме с качествена техника, опитен екип и специалисти, които са способни да ви извадят от всяко затруднение на пътя.