Трябва ли да направим компютърна диагностика на колата си?

Трябва ли да направим компютърна диагностика на колата си?

Ако преди няколко години компютърната автодиагностика е била непозната услуга за повече от шофьорите, то в днешни дни се знае от всеки. Ще направим леко сравнение на този тип профилактика на вашата кола с профилактичните прегледи при вашият личен лекар.

Когато закарате колата си да й бъде направена компютърна автодиагностика, то това означава, че вие я водите на лекар. Всичко, което ще бъде направено с нея е да бъде „прегледана“ с помощта на различни устройства и след това да ви бъде разяснено моментното състояние и има ли някакви проблеми.

Най-общо казано компютърната диагностика представлява сканиране на всички модули по автомобила с помощта на сканиращо устройство и професионален софтуер. Така вие може да разберете откъде идва даден проблем с колата ви по какъв начин може да го разрешите вместо да давате луди пари за ненужни ремонти.

Защо трябва да направим компютърна диагностика на колата си?

Може би ще си кажете, че ако колата ви се държи прилично на пътя и не ви създава проблеми, то няма нужда от диагностика, но това не е така. Не винаги е нужно да правим диагностика, но ако искаме да знаем в какво състояние е нашата кола и какви проблеми има тя е хубаво да се направи диагностика.

Не е хубаво да се пренебрегват проблемите по автомобила, защото с времето те стават все по-задълбочени и все повече се разпространяват. В колата всички системи са свързани и ако една започне да прави „мръсно“, то всички други ще пострада, а оттам ще пострада и вашият джоб.

Колко често трябва да бъде правена такава диагностика?

Няма точно определено време, на което трябва да бъде направена компютърна автодиагностика! Когато обаче има видим проблем с колата ви или пък на таблото излиза някаква грешка, която не ви говори нищо, то трябва да отидете в сервиз, за да се направи тази профилактика и да се разбере всичко неясно.

Другият вариант да правите компютърна автодиагностика е профилактичната такава. Това ще рече, че може да правите такъв тип диагностика на определено време. Например веднъж, два, три, четири или повече пъти в годината. Знайте, че честото правене на компютърна диагностика не означава, че колата ви ще бъде по-добре от преди!

Може ли да не ходим в сервиз и пак да направим диагностиката?

Има хора, които не разполагат с времето да търсят сервиз и след това да отидат на място, да чакат целия процес и след това да се приберат вкъщи. Затова компаниите и сервизите, които правят такъв тип диагностика са направили така, че да може да се направи където е удобно на клиента.

Може да се обадите и да заявите искане за идване на адрес и да бъде направена компютърната автодиагностика. Времето за нейното правене в никакъв случай няма да се промени от факта, че се прави на място, различно от сервиза.

По този начин с правенето на автодиагностика на място, всеки един шофьор, който иска да си закупи употребяван автомобил може да се възползва. Той ще има възможност да разбере в какво състояние е харесаната от него кола и заслужава ли си да бъде закупена за парите, които са обявени.

Скъпо ли ще ни струва компютърната автодиагностика?

Не може да се каже, че компютърната автодиагностика като услуга е скъпа, тъй като тя бъде направена навреме може да спести много средства. Различните компании и сервизи предлагат различни цени на тази диагностика и според това и разбира се качеството ние можем да си изберем най-доброто.

Обикновено цените зависят от марката, модела и вида на МПС-то. Това ще рече, че ако вие искате да направите диагностика на по-нов модел автомобил, то цената ще бъде една идея по-висока. Посещаването на адрес също може да повиши цената, но това няма да бъде с много.

Премахване на дпф софтуерно

Софтуерно премахване на дпф на място в гр. София

Имате проблем с филтъра за твърди частици? Не се колебайте, а на професионалистите на от топ диагностика се обадете. Нашият екип предлага без проблемно софтуерно изключване на дпф/фап без пушек и с намаляване на разхода на гориво! Да, точно така освен, че повече няма да имате какъвто и да било проблем с дпф-а ще имате и по-икономичен автомобил.