Дизел или бензин да изберем?

Дизел или бензин да изберем?

Дизелов или бензинов автомобил е по добрият вариант

Шофьорите по цял свят отдавна са разделени на две, що се отнася до мнението им „за“ или „против“ са дизеловия и бензиновия автомобил.

Когато ни предстои покупката на нова кола, неизменно се чудим дизелов или бензинов автомобил е по-добрият вариант.

И за двата вида двигателя могат да се кажат добри и лоши неща. Изборът ни обаче зависи от няколко основни фактора като цената, предназначението, стойността на поддръжката и ремонта, размерът на данъка, цената на горивото, харченето на гориво…

компютърна диагностика на бензин и диезел от топ диагностика

Ако изпитвате затруднения в своя избор винаги може да потърсите специалистите от екипа на topdiagnostika.com. Ние ще ви дадем компетентен съвет и ще ги помогнем в избора на кола.

Ако говорим за цените, безспорно бензиновите автомобили струват по-евтино и като нови, и на вторичния пазар.

Ако говорим за поддръжка и ремонт, бензина отново излиза по-тънко от дизела.

Друг плюс на бензиновата кола е, че двигателят работи по-тихо и загрява по-бързо, което е особено важно през студените зимни месеци.

Ако търсите кола, с която ще пътувате предимно на кратки разстояния в градски условия, по-добре е да се спрете на бензин. Ако обаче маршрутите ви са по-дълги, вземете си дизел.

Дизеловата кола обаче има по-нисък разход на гориво, по-дълъг живот на мотора и по-високи мощности при по-ниски обороти на работа и именно заради това бензина е по-подходящ за семейна градска кола, а дизелът за дълги разстояния, и е предпочитан като фирмена кола за превоз, транспорт, куриерски услуги, от снабдителните фирми и т.н.

Специалисти от автобранша твърдят, че дизеловите коли набират по-бързо и са по-издържливи, но в същото време са по-податливи на повреда и имат по-скъпи части.

По отношение на данъците и застраховката няма голяма разлика в цената при бензина и дизела. Същото важи и при регистрация на автомобила в КАТ.

Спорът дали бензинът е по-екологичен или това е дизелът, продължава да се разгаря. Дълго време в това отношение дизелът беше толериран поради по-ниските нива нa въглepoдeн oĸcид, ĸoeтo изпycĸa. Днес обаче представите за това очевидно се променят и повечето от големите градове в Европа говорят за забраната на дизелови автомобили в центъра си или в дадени дни от седмицата заради вредните емисии.

В крайна сметка, изборът е във ваши ръце. Преценете цена за покупка, ремонти и поддръжка, дали колата ви е нужна за градско или извънградско шофиране, а семеен автомобил ли говорим или за служебен, за лекотоварен или по-спортен автомобил, за влиянието му върху екологията, доколко той е икономичен.

Ако сте решили да закупите дизелов автомобил е добре преди това да потърсите добър специалист за компютърна автодиагностика за проверка на дюзите, ДПФ филтър, ЕГР клапан и всички електронни компоненти и грешките в компютърната система. Ние от Топ диагностика предлагаме пълна диагностика на всички системи с оригинални диагностични програми за всяка марка и модел кола.

Прелагаме и оглед и избор на кола преди покупка на място в град София. Ако пък сте решили да продадете бързо стария си автомобил може да се възползвате от нашата услуга изкупуване на коли. Ние идваме на място при вас и ви даваме най-добрата ценова оферта която можете да получите за вашият употребяван автомобил.