Удрян ли е автомобила ?

Удрян ли е автомобила ?

Как да разберем удрян ли е автомобила ?

Въпреки факта, че количеството на нови коли в страната ни бавно и сигурно се увеличава, пазарът на автомобилите втора ръка все пак превишава оборота на новите коли.

За всеки, които е купувал или ще купува използван автомобил съществува съмнението какво точно е получил или ще получи срещу уговорената цена. Днес сервизите така добре възстановяват катастрофирали коли, че за непрофесионалистите е почти невъзможно да установят това. По-нататък, в процеса на експлоатация на колата, старите аварии със сигурност ще излязат на повърхността, но как да се разбере това предварително? Най-сигурният вариант е да се доверите на фирма, която прави професионални огледи, но ние ще ви дадем няколко добри съвета, с които най-малкото можете да свалите цената на колата.

Оглед на корпуса

Ако огледате внимателно вратите и другите детайли на купето за луфтове, проследете дали те са с еднаква ширина в горната и в долната част. Ако са неравни, вероятно е имало смяна на врата или удар. Огледайте калниците и крепежните им елементи за това дали са еднакви. Най-много следи, дори и от леки сблъсъци, остават върху бронята. Въпреки, че е от пластмаса, повечето автосервизи могат така да я възстановят, че да стане почти като нова. Почукайте с пръсти по нея и, ако някъде е лепена, това ще си проличи в звука от почукването.

Защо настъпват проблеми след ремонта на купето


Често, при ремонт на катастрофирала кола, собственикът се опитва да икономиса пари, избира евтин сервиз, купува подобна, а не оригинална боя и така ремонтът не се извършва качествено. Това е причината да огледате колата и за неравности по боята, за драскотини и неравномерен нанесен слой боя. Разликата в цвета е сигурно доказателство, че нещо се е случвало на този автомобил. Заваръчните шевове можете да проверите като повдигнете постелката на багажника. При фабричната изработка на автомобила се използва точкова заварка, а при ремнонт – полуавтоматична. Проверете това с обикновеана химикалка, като натиснете замазката, с която е обработена заварката. Ако един от шевовете е твърд, а друг-мек, тази кола е била в автосервиз. По този начин можете да огледате и шевовете под капака.

Стъкла и осветление

Огледайте добре всички стъкла в автомобила, особено предното и задното. Главното тук е маркировката. Ако тя е различна, това трябва да заостри вниманието. Не бива веднага да се мисли за най-лошото. Едно стъкло може да се смени и заради камъче, излетяло от гумата на друг автомобил или заради някаква хулиганска случка. Разгледайте добре и дали, ако има драскотина по стъклото, има и следа от удар с камъче.
Обърнете внимание на гумените уплътнители. Фабрично поставените стоят равномерно по стъклото. Уплътненията дават информация и за това дали колата е пребоядисвана и направено ли е това качествено.
Новите стъкла на фаровете или фарове, произведени в различни години, също може да са соказателства за удар, но може и да е нещо съвсем елементарно, така че, уточнете го със собственика.

Други способи за проверка

Ако колата е докарана от САЩ или от европейска страна, може да се използва специално интернет -обслужване, което предоставя пълна история на сервизното обслужване на колата, на бившите собственици и друга информация. Такива са порталите AutoCheck и Carfax.
Огледът на автомобила трябва да се направи в хубаво и ясно време. Колата трябва да е чиста и, ако собственикът не се е погрижил дори и за това, каква е гаранцията, че я е експлоатирал както трябва?
Въпреки всичките ни съвети за самостоятелна преценка, най-добрият начин да разберете дали колата е участвала в ПТП е да се доверите на професионалните огледи, които предлагаме. Потърсете ни на телефон: 0879203640

Може дасе възползвате от нашите услуги при покупка на кола на страницата ни: оглед на кола