Как бързо да продадем стария и скучен автомобил?

Как бързо да продадем стария и скучен автомобил?

Караме един автомобил, върши ни страхотна работи, харчи малко гориво, но все някога ще дойде времето да го продадем поради ред причини. Да се продаде един автомобил не е лесно, особено ако опитвате сами със старите начини като например табелка на предното, страничното и задното стъкло „ПРОДАВА СЕ“ и телефонния Ви номер отдолу. Почти никой вече не купува така автомобил!

Има много начини, чрез които да продадете автомобила си – чрез онлайн обяви, чрез фирма за изкупуване на автомобили и много други, но днес ще разгледаме продажбата на автомобил на някоя автокъща, прекупвач или дилъри на автомобилната марка. Продажбите на автомобил на този вид търговци не е най-доходоносният, но пък имате сто процентова успеваемост и знаете, че продажбата ще се случи за по-малко от 24 часа.

При спешната продажба на автомобил на прекупвачи или автокъщи винаги трябва да направите компромис с цената иначе продажбата ще се задълбочи в преговори и дори пазарлъци, което ще забави нещата, и то доста. Когато продавате автомобила си по този начин е нужно да вложите съвсем малко усилия да я приведете в добър външен и технически вид. Подгответе всичката документация, която е налична към автомобила и добре обмислете каква цена ще търси и на какви компромиси сте готови да се подложите. Разбира се не трябва да сваляте много от автомобила, защото няма да вземете нищо и по никакъв начин няма да си върнете парите по разходите, направени през последните години.

Изберете подходящото време за продажбата!

Както всеки бизнес, така и този с продажбите и изкупуването на автомобили си има своят сезон. Този сезон е най-често началото или средата на пролетта и понякога към края на пролетта. Всичко това е така поради наличието на доста празници през тази част на годината и необходимостта от пътувания.
Ако искате да сключите сделка за продажбата на автомобил през някой друг сезон на година трябва да знаете, че предлаганите цени са сравнително по ниски. Лятото – това е сезонът, когато не трябва да продавате автомобила си! През лятото всички хора са си направили планове за почивка, предплатили са хотели, та дори и целите резервации, сключват договори за какво ли не и това доста стеснява кръга им на търсене на автомобили на високи цени.

Бъдете честни, но не отстъпвайте!

Ако колата е претърпявала някакви инциденти като ПТП или пък просто удари в нещо е хубаво това да се казва на купувача, защото ако той го разбере сам ще трябва да се оправдавате и обяснявате на дълго и на широко.
Другата страна на „монетата“ е когато купувачите от автокъщата или пък дилърите се опитват да открият всевъзможни проблеми по автомобила, които ги няма, но ако успеят да „надвият“ над продавача, то цената ще спадне драстично и това ще е в тяхна, но не и във ваша полза.
Много често ще чуете възклицания като – боята тук не е истинската, автомобила е пребоядисван, ние можем да познаем кога автомобила е удрян и куп други такива. Не отстъпвайте особено ако няма такова нещо по автомобила и той е напълно изряден.

Внимавайте на кого се доверявате!

Продайте автомобила си само на автокъщи, утвърдили се на пазара, както и на прекупвачи, които през годините са се доказали в тази сфера на бизнеса. Когато всичко е готово около продажбата, цената е определена, колата е одобрена и е време да изберете начин на плащане, то най-добре е да продадете автомобила си без първоначална вноска към ваша банкова сметка. Това ще рече, че вие трябва да си вземете парите в кеш или пък ако бъдат превеждани по банков път, то сумата да бъде цялата. Всичко това се прави с цел да не станете жертва на финансова измама и всичко изведнъж да се обърне срещу вас. През последните години по статистики продавачите на автомобили са жертви на такъв вид измами.

Ако мислите, че автомобила Ви има някакви софтуерни проблеми, то вие може да потърсите услугите на компания за извършване на компютърна автодиагностика, което ще изкара наяве всички грешки и те ще могат да бъдат премахнати.

Ако не успявате да продадете автомобила си по някой от начините по-горе, то вие може да я продадете на фирма за изкупуване на автомобили. Тя ще Ви предложи добра цена, бърз оглед и 100% сигурност при превеждането на сумата, която е договорена за продажбата.