Проверка на БМВ с оригинален диагностичен уред

Проверка на БМВ с оригинален диагностичен уред

Всеки шофьор трябва да знае в какво състояние е неговата кола, за да бъде сигурен, че няма да се случи изненадващ проблем на пътя. Има много начини, чрез които да разберете дали колата ви е в изправно състояние и единият от тях е чрез оригинална компютърна автодиагностика.

Така диагностика може да бъде направена в сервизи, къде има квалифицирани работници за извършването й. Не е много хубаво да я правите сами, тъй като може да объркате нещо при свързването и оттам да не разберете за всички грешки или пък изобщо да не откриете такива.

В тази статия ще научите какво точно представлява компютърната автодиагностика на БМВ с оригинален диагностичен уред, колко време отнема да се направи, колко често трябва да бъде правена такъв тип диагностика и къде може да отидем, за да сме сигурни, че няма да бъдем излъгани.

Какво ще рече „компютърна автодиагностика на БМВ“?

Най-общо казано, компютърната автодиагностика на БМВ е сканиране на всички модули на автомобила с помощта на сканиращо устройство и оригинален софтуер за марката БМВ.

За да се видят грешките, които са се натрупали във вашата кола е нужно да има и монитор или лаптоп, където да се покажат те. След като се покажат грешките ще ви бъде обяснено какво точно означават те, от какво са дошли и по какъв начин могат да бъдат премахнати.

Грешките, които могат да бъдат открити са свързани с бордкомпютъра, който контролира всичко. Например може да бъде открита грешка в климатроника, управлението на автомобила, негово осветление, горивната система и още куп други. Затова е хубаво да бъде обърнато внимание на всяка една гешка, която се покаже на екрана, тъй като всяка е потенциална опасност за вашата кола и следователно за вшият джоб.

Ще трябва ли много да чакаме, за да бъде извършена тази услуга на нашето БМВ?

Обикновено качествените профилактики и прегледи на автомобили, които се извършват в сервизите отнемат не малко време, но при проверката на вашето БМВ с помощта на оригинален диагностичен уред няма да се налага да чакате много.

Времето, което ще трябва да изчакате при компютърната диагностика на БМВ е от 20 до 40 минути. Може да чакате и по-малко, но може да чакате и повече. Всичко зависи от това преди колко време е правена друга компютърна диагностика, какво е състоянието на колата в момента и коя година е произведена тя. Ние смятаме, че средно по 30 минути на диагностика не са никак много, защото тази услуга помага много на вашата кола.

Колко често трябва да правим диагностика на нашето БМВ?

На първо място трябва да правите диагностика всеки път когато видите, че автомобилът ви подава някакви сигнали за проблем с определена система. Сигналите могат да бъдат чрез изписване на дадена грешка на таблото или пък директно да усещате, че нещо не е наред с колата.

Ако нямате някакви видни проблеми, то компютърна диагностика може да бъде правена профилакатично поне веднъж в годината. Може да правите компютърна диагностика и със започването на летния и зимния сезон, тъй като преди и след тях се появяват най-много грешки и проблеми.

Компютърна автодиагностика може да бъде направена при предварителен оглед на кола преди покупка. Това се прави с цел остановяване състояние на автомобила преди покупката.

Къде да направим диагностика на БМВ?

Най-добре е компютърна диагностика да бъде направена в сервизи, които са се доказали във времето, че могат да извършват такъв тип услуга. Също така е добре там където правите диагностиката да работят само със оригинални сканиращи устройства и оригинални софтуери, защото по този начин може да сте сигурни, че всички ще бъде наред и всички грешки ще бъдат показани и обсъдени адекватно с вас без да се гадае коя грешка откъде идва и т.н.